Sotsid ei kiirusta Tallinna võimuliidust lahkumisega

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus välistab koostöö jätkamise Keskerakonnaga, kui Edgar Savisaar jätkab Tallinna linnapea või Keskerakonna juhina.

SDE kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul ütles Postimees.ee´le, et sotsid ootavad Keskerakonna juhatuselt selget seisukohta Edgar Savisaare jätkamise osas partei juhina ja Tallinna linnapeana ning seejärel teevad sotsid enda otsuse, kas jätkata Tallinna võimuliidus või mitte.

«Sisuliselt on valik selles, kas Tallinna linnavalitsusest lahkuvad Savisaar ja Boroditš või lahkuvad sotsiaaldemokraadid,» ütles sotside esimees Sven Mikser.

Ta rääkis Kuku raadiole, et Savisaar ei ole suutnud tekkinud kahtlusi hajutada, veel vähem neid ümber lükata ning SDE edasine tegevus sõltub homme koguneva Keskerakonna juhatuse otsusest või otsustamatusest.

Mikseri kinnitusel teeb SDE oma otsuse kindlasti veel selle aastanumbri sees. Tema sõnul on Savisaare toetajate seas kindlasti heauskseid ja erinevalt motiveeritud inimesi, kuid samas ei ole keskerakondlastest endised siseministrid Kalle Laanet ja Ain Seppik kaitsepolitseiameti raportit kahtluse alla seadnud. Tema hinnangul aga oskavad siseministrina töötanud inimesed kapo dokumente kahtlemata lugeda ja teavad, mida räägivad.

MIkseri sõnul on Venemaalt erakonnale toetuse küsimine lubamatu ja Eesti julgeolekule väga ohtlik. «On tõsiasi, et Keskerakond esindab väga paljude valijate huve. Me loodame siiralt, et Keskerakond suudab sisemiselt puhastuda ja jätkata selle olulise rolli täitmist, ilma et seda saadaks kahtlustused välishuvide esindamises.»

Tema hinnangul tõestab skandaal taaskord, kui vajalik on parteide rahastamise senisest tõhusam kontroll ja erakondade valimiskuludele ülempiiri kehtestamine, seega tegi juhatus SDE fraktsioonile ettepaneku algatada riigikogus erakondade rahastamise ja valimiskuludele piiramise arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles