IRL algatab Tallinna volikogus Savisaare umbusaldamise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Toomas Huik.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnavolikogu fraktsioon alustas allkirjade kogumist linnapea Edgar Savisaare umbusaldamiseks.

IRLi linnavoliniku Siim Kabritsa sõnul on linnapea Edgar Savisaar kaitsepolitsei andmeil küsinud Venemaalt raha Eesti parlamendivalimisteks, kapo andmetel pidi raha legaliseerimise eest vastutavaks isikuks olema Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, teatas IRLi pressiesindaja.

«Eesti Vabariigi pealinna  ei saa juhtida isik, kes Vene rahaga tahab Eestis võimu haarata. Oma korduvate avaldustega, mis üheselt lähevad vastuollu kaitsepolitseiameti teabega, on ta samuti rahvale otsesõnu ja pidevalt valetanud,» ütles Kabrits.

Tema sõnul avaldatakse ühtlasi umbusaldust ka abilinnapea Boroditšile, kes tehingus pidi kapo teatel olema vahetalitajaks, sest linnapea ametist lahkumisega astub tagasi kogu linnavalitsus.

«1. jaanuarist saab Tallinnast Euroopa kultuuripealinn. Peame vajalikuks, et see umbusaldusavaldus leiaks käsitlemist ja otsustamist erakorralisel volikogu koosolekul selle  aastanumbri sees, et Tallinna uus linnavalitsus saaks aasta alguseks ametisse nimetatud,» ütles Kabrits.

Ta kutsub umbusaldusavaldusega ühinema kõiki ausaid linnavolinikke, kellele on kallis Tallinna hea nimi ja Eesti sõltumatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles