Sotsid kutsuvad kokku erakorralise juhatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser kutsub homseks kokku erakonna erakorralise juhatuse koosoleku, et arutada kaitsepolitseiameti avalikustatava info valguses koostöö võimalikkust Tallinna koalitsioonis. 

«Ootan kaitsepolitseiameti materjali kiiret avalikustamist. Kui vastab tõele info, et Edgar Savisaar on küsinud Keskerakonnale toetust Venemaalt, on sotside edasine koostöö Savisaarega välistatud,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

Kaitsepolitsei väitel on Savisaar lisaks kiriku ehitamise toetamisele küsinud konspireeritud viisil täiendavalt raha erakonnale, kuid see varjatud rahastamise katse tõkestati.

Koos teiste riigikogu fraktsioonijuhtidega presidendiga kohtumas käinud sotside fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles küsimusele, et kui Venemaalt erakonnale raha küsimise süüdistused leiavad kinnitust, kas Edgar Savisaar peaks siis Tallinna linnapea ja erakonnajuhi kohalt tagasi astuma, vastuseks: «Muidugi! Muidugi peaks.»

Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna piirkonna esimees Andres Anvelt ütles täna hommikul Postimees.ee’le, et kui süüdistused Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohta tõele vastavad, ei tähenda see automaatselt pealinnas koalitsiooni lagunemist.

«Koalitsioon on üks asi, teine on linnapea,» sõnas Anvelt. «Kui linnapead kompromiteerivad faktid, siis peame seisukoha kujundama ja vajadusel kutsuma üles sammudele linnapea osas. Kuid ei näe põhjust, miks koalitsioon jätkata ei saaks, sest ega Keskerakond pole midagi korda saatnud – me räägime personaalsest vastutusest.»

Anvelt lisas, et erakorralist koosolekut pole Tallinna sotsid kokku kutsunud ja ta tõstis esile, et seni käib arutelu ikka Postimehes ilmunud esimese artikli ümber, kus esitatakse lihtsalt erinevaid seisukohti.

«Meil puuduvad eriteenistuste võimalused, seetõttu soovime lõpuks teada saada, mis tegelikult oli,» sõnas ta. «Jälgime olukorra muutumist ja januneme informatsiooni järele, et selle põhjal edasi tegutseda. Praegu pole koosolekut plaanitud, kuid kõik võib minutitega muutuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles