Tallinn ei leia raha sulgemisohus linnahalli korda tegemiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uus raehoone kerkib linnahalli kõrvale, kus praegu on Statoili tankla ja autoparkla.
Tallinna uus raehoone kerkib linnahalli kõrvale, kus praegu on Statoili tankla ja autoparkla. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnahalli direktor Tõnu Prööm küsis linnapea Edgar Savisaarelt üle 1,4 miljoni krooni suurust rahasüsti, et töös hoida linnahalli ning selle kompleksis olevat jäähalli.

«Linnahall vajab hädasti 1,4 miljonit krooni, et katta jäähalli tegevusest tekkiv kahjum,» märkis Prööm. « Kui peetakse vajalikuks sporditegevust jäähallis jätkata, tuleks linnal need rahalised vahendid ka leida, teisel juhul tuleb vastu võtta otsus jäähalli sulgemiseks.»

Pröömi sõnul oleks jäähallis vaja välja vahetada amortiseerunud küttetorustik, samuti vajavad uuendamist külmutusseadmed, jäähooldusmasinad ja jääväljaku poordid ning sanitaarremonti erinevad ruumid.

Ta lisas, et linna spordi- ja noorsooameti poolt linnahallile kui spordibaasile eraldatav toetus ei kata jäähalli kahjumit ning puuduolevat summat ei suudeta kompenseerida ka kontserdisaali kasinast kasumist.

«Ka kontserdisaal vajaks rahalisi vahendeid, eelkõige päästeameti ettekirjutuse täitmiseks, mille tähtaeg oli 1. september 2008,» tõdes Prööm. «Rahalised vahendid nende tööde tegemiseks aga puuduvad, mis võib tingida päästeameti poolse järjekordse nõude linnahalli tegevuse piiramiseks või koguni lõpetamiseks.»

Linnahalli juht küsis linnavalitsuselt raha ka juuni alguses. Päästeameti nõuetele ei vasta linnahalli tuletõrjevee süsteem, sprinklersüsteem ja automaatne tulekahjusignalisatsioon.

«Jääme lootma Tallinna linnavalitsuse mõistvale suhtumisele ja rahalisele abile linna jaoks olulise kultuuri- ja spordiobjekti edaspidiseks töös hoidmiseks,» märkis Prööm sel nädalal Savisaarele saadetud kirjas.

ARHIIV! Linnahall tahab linnalt raha

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles