Lugejate lumemuljeid: ohtlik raudteeületus Tondil

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõsiseim teade, mis tuli vastuseks Postimees.ee üleskutsele teatada vajakajäämistest Tallinna lumekoristuses, puudutas Tondi tänava raudteeülesõitu.

Kas keegi on Tondi ülesõidul jalakäijatele mõeldud kaldteed kasutanud? Pean silmas Kotka tänava poolset kaldteed, mida pole kordagi lahti lükatud, küsis üks lugeja.

«Selleks, et sellele kaldteele saada, tuleb ronida pea meetrise valli otsa ja siis umbmäärases lumes lihtsalt sumbata. Nali naljaks, aga mina teen seda vankriga, mis koos lapsega kaalub 25 kilo! See on jalgsi minnes kõige lühem tee linna ja ainus võimalus trammi peale pääseda,» kirjeldas ta oma igapäevast vaeva.

Kohapeal selgus, et see kirjeldus oli enam kui tagasihoidlik. Tondi tänava linnast väljuva suuna ääres olev jalakäijate tee oli tõepoolest puhastamata. Samuti tee lõpus olev ülekäigukoht üle Kotka tänava, samuti Kotka tänava teises ääres asuv kõnnitee.

Tänava linna siseneval suunal oli raudtee ületuskoha juurde viiv trepp hoolikalt puhastatud. Paraku pole kelkude ja lapsevankritega oma järglasi transportivatel lapsevanematel sellest suurt abi. Raudteest linna poole aga polnud lumelabidas ulatunud.

Tondi tänaval polnud kõnnitee olemasolu lume alt võimalik isegi mitte aimata. Tõsi küll, trammi lõpp-peatusse pääses kunagise jaamahoone kõrvalt trepist, millest oli puhtaks tehtud üks pool. Veel teine trepp viis jaamahoone ja sõidutee vahelt otse rööbastele. Kummastki aga poleks kasu lapsevankriga liikuvale emale.

Erinevalt ülalmainitud lugejast ei vaevu aga kõik lapsevanemad kannatusterohkel raudteeületusel vankrit süles tassima. Eile võis seal näha üht noort isa, kes ületas raudtee vankrit mööda sõiduteed lükates.

Postimees.ee ootab Tallinna tänavate seisukorra kohta lugejatelt vihjeid. Tõsistest vajakajäämistest Tallinna tänavapuhastuses, ohtlikest jääpurikatest või nähtavust piiravatest lumehangedest võib teada anda selle artikli kommentaarides või meiliaadressil tln@postimees.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles