Korteri valveseadmed viisid Tallinna vanalinnas murdvarga tabamiseni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdvaras. Foto on illustratiivne.
Murdvaras. Foto on illustratiivne. Foto: 15min/Scanpix

Veebruari keskpaigas sai G4S patrull sissemurdmishäire ühest korterist Tallinna vanalinnas. Politsei ja turvatöötajate koostöös tabati murdvaras, kes oli katuseid mööda liikudes käinud sees kahes korteris, millest ühes olid sissetungist teada andnud valveseadmed.

G4S sai häireteate Tolli tänavalt 18. veebruari õhtul kella poole seitsme ajal, teatas G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja pressiteates. Viie minutiga sündmuskohale jõudnud turvatöötajad asusid objekti uksi ja aknaid üle kontrollima. Majast kostus häiresireen.

Turvatöötajate juurde jooksis mees naabermajast, kes ütles, et nägi katusel võõrast meest liikumas. Sündmuskohale saabus ka politsei ja koostöös asuti murdvarga võimalikke liikumisteid blokeerima.

Vahepeal tõi üks turvatöötajatest sündmuskohale korteriomaniku, kellega koos asuti hoonet põhjalikult üle kontrollima. Peagi leidsid turvatöötajad korterist jalajäljed ja ühest kolmanda korruse toast lahti lõhutud akna. 

Turvatöötajad jagasid politseile infot ja ühiselt asuti ümbruskonnast sissemurdjat otsima. Ühel hetkel märgati, kuidas Pika tänava poole jäävast majast tuli välja meesterahvas, kes äratas kahtlust ja politseinikud pidasid ta kinni. 

Kahtlast isikut kontrollides leiti tema kotist korterist varastatud esemed, samuti selgus, et mees oli sisse murdnud veel teisegi korterisse. Politseinikud viisid murdvarga endaga kaasa. G4S turvatöötajad jäid kliendi palvel tema juurde kuni kriminalistide saabumiseni.

Tänu korterist saadud häiresignaalile ning G4S turvatöötajate ja politsei kiirele reageerimisele oli võimalik murdvaras sündmuskohal tabada.

Märkimisväärne on asjaolu, et korterisse tungiti kolmanda korruse akna kaudu ja varga tegutsemisest saadi info alles siis, kui ta oli sisse murdnud teise korterisse, kus valveseadmed sissetungist märku andsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles