Viimsis avati uus jalgrattatee

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee. Pilt on illustratiivne.
Kergliiklustee. Pilt on illustratiivne. Foto: powerhouse.ee

Viimsis avati uus 1,4 kilomeetri pikkune ja kolme meetri laiune Lubja tee kergliiklustee, mis läks vallale maksma seitse miljonit krooni.

Uus jalgrattatee algab Pärnamäe tee, Aiandi tee ja Lubja tee ristmikust ning ühildub Lubja tee ja Randvere tee ristmikul 1,3 kilomeetri pikkuse Randvere kergliiklusteega, teatas vallavalitsus. Ohutuse ja turvalisuse tagamiseks paigaldati teele 44 valgustusposti.

«Lubja külla on tekkinud palju uusasumeid, mille elanikud vajavad oma igapäevasteks toimetusteks ning tervisespordi harrastamiseks korralikke tingimusi,» märkis Viimsi abivallavanem Jan Trei.

Trei sõnul jätkub kergliiklusteede rajamine Viimsi vallas ka tuleval aastal. Eesmärgiks on rajada Viimsi valla ühtne kergliiklusteede võrgustik, mis jookseks kokku Tallinna kergliiklusteede võrgustikuga, lausus ta.

«Tuleval aastal on plaanis välja ehitada ka Pärnamäe tee valgustatud kergliiklusteed, mis viib välja Tallinna Ecolandi hotellini,» sõnas Trei.

Hetkeseisuga on Viimsi vallas kergliiklusteed Rohuneeme teel, Randvere teel, Aiandi teel, Lubja teel, Leppneeme teel ning Leppneeme teed ja Kelvingi küla ühendaval teelõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles