IRL: Tallinnal jääb iga päev saamata 27 000 krooni parkimistulu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autot tasulise parkimise alale jättes tasub jälgida, et parkimistasu mobiiliga topelt ei maksta.
Autot tasulise parkimise alale jättes tasub jälgida, et parkimistasu mobiiliga topelt ei maksta. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu liikme Kalev Vapperi sõnul jääb Tallinna linnal lumest koristamata parkimiskohtade arvelt saamata igapäevaselt 27 000 krooni parkimistulu.

«Ajavahemikul 25. november – 9. detsember on AS Ühisteenused läbi viinud loenduse, mille tulemusena on fikseeritud raskete lumeolude tõttu ligikaudu 12 000 parkimiskoha raskendatud kasutamine,» seisis linnavalitsuse vastuses Kalev Vapperi arupärimisele, vahendas IRLi pressiteade.

See teeb Vapperi sõnul 27 000 krooni saamata jäänud tulu päevas, mistõttu ainuüksi kõne all oleval perioodil jäi linnal saamata otseselt 405 000 krooni.

Vapperi sõnul ei piirdu kahju vaid eelöelduga, sest paljud linna ettevõtted on koristamata lumest tingitud halvenenud parkimisolude tõttu jäänud ilma oma klientidest. «Seetõttu jääb linnal saamata ka märkimisväärne kogus tulumaksu, mis samuti mõjub linnakassale negatiivselt.»

«Mõistagi lisandub kogu saamata jäänud tulule ka valesti pargitud või parkimistasu mitte tasunud autode pealt mittelaekunud trahvisumma,» lisas ta.

Vapperi hinnangul jääb linnal parkimiskohtade halva koristamise tõttu talve jooksul saamata kokku miljoneid kroone.

«Hetkel tegeleb linn tagajärgede likvideerimisega, oleks aga pidanud pikaajalist ilmaprognoosi arvesse võttes juba eelnevalt oma plaane korrigeerima ning novembri lõpus maha sadanud lume koristamisel koheselt täit jõudu rakendama,» sõnas Vapper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles