Kohus teeb Bermuda kolmnurga baaride lahtiolekuaja suhtes otsuse aprillis

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinna lõbustusasutused kurikuulsas Bermuda kolmnurgas. Pildil The Dubliner.
Tallinna vanalinna lõbustusasutused kurikuulsas Bermuda kolmnurgas. Pildil The Dubliner. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna halduskohus määras tänasel kohtuistungil, kus arutati pubi The Dubliner lahtiolekuaegade piiramist, otsuse kuulutamise ajaks 25. aprilli.

Tallinna halduskohtu ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles, et pooled jäid istungil oma seisukohtade juurde ja uusi taotlusi ei esitatud.

Tallinna linnavalitsuse korralduses kohustati The Dublineri pubi (M&A Pubid OÜ) lõpetama majandustegevus ja alkohoolse joogi müük kellaaegadel 00.00–05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 01.00–05.00. Samuti kohustati The Dublineri lõpetama toitlustamine ja meelelahutusprogrammi pakkumine kellaaegadel 00.00–05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 02.00–05.00.

Ettevõte jäi kohtuistungil selle juurde, et soovib nimetatud korraldust tühistada.

Anneli Vilu selgitas, et kohus teeb kõigi kümne Tallinna vanalinna baari suhtes kehtestatud lahtiolekuaja piirangu suhtes otsuse sama nädala jooksul ehk alates 25. aprillist. «Hetkel ei olnud kohtunik iga baari kohta otsuse kuulutamise kuupäeva määranud,» lausus ta.

Tõenäoliselt tuleb otsus lahtiolekuaegade kohta kõigi baaride suhtes samasugune.

Tallinna vanalinna kümme baari, mille suhtes Tallinna linnavalitsus alkoholimüügi ning lahtiolekuaja piirangud kehtestas, esitasid mullu novembris Tallinna linna vastu eraldi kaebused.

Nimeta baari omanik Nimeta Management OÜ juhatuse liige Vallo Palvadre ütles toona, et kui kümme kõnealust baari peaksid nädalavahetusel kell 1 öösel oma uksed sulgema, siis tuleb paljudel neist uksed päriselt sulgeda ja äri lõpetada.

Linnavalitsus kehtestas kümnele vanalinnas tegutsevale meelelahutuskohale tegutsemispiirangu, mis seisneb selles, et tööpäevade eelsetel öödel ei tohi ettevõtted pärast keskööd enam alkoholi müüa. Ja puhkepäevade eel kella ühest. Tund aega pärast alkoholimüügi lõppu tuleb nendes asutustes klientide teenindamine lõpetada ja neile ei tohi pakkuda ka mitte mingisugust meelelahutust.

Piirang puudutab Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänavate piirkonnas tegutsevat ettevõtteid Nimeta baar, Shooters, St. Patrick’s, Labor (kahel aadressil), Route 13, Valli baar, Taco, Dubliner ja Bayern Böhmen Keller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles