Kolme muuseumi ühine perepäev «Vaba riik on aare»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vahur Lõhmus

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones, E. Vilde ja A. H. Tammsaare muuseumites Kadriorus toimub Eesti Vabariigi 98. sünnipäeval 24. veebruaril kella 11-15 meeleolukas perepäev «Vaba riik on aare».

Ühise perepäeva eesmärk on väärtustada Eesti riigi vabadust ja tunda rõõmu sellest, et meie kõigi koduks on just Eesti. Muuseumid ootavad külla huvitavatele näitustele, sisukatele loengutele, töötubadesse. Lastele toimub läbi kolme muuseumi ristsõnapõhine otsimismäng. Kadriorus sõidab Vilde ja Tammsaare muuseumide vahel Koidula tänaval hobukaarik. Sõidupileti saab koha pealt sularahas.

Eduard Vilde muuseumis saab muu hulgas vaadata imekaunist näitust «Kuldse peaga nõel». Kaunid kleidid, pitsid ja tikitud tekstiilid pakuvad eriti romantilist ja isamaalist meeleolu. Ajaloomuuseumis on avatud näitus «Lapsed ja sõda», saab kuulata kontserti, mängida mälumängu ja meisterdada kodulooma jm. Tammsaare muuseumis on huvitav näitus vastuolulisest ajaloolisest persoonist Johannes Vares Barbarusest, lapsed saavad Tammsaare kodu uue tahvelarvuti raja kaudu avastada jpm.

Muuseumipõhise ristsõnamänguga saab alustada ükskõik millisest kolmest muuseumist. Kõiki ristsõnatajaid ootab Kalevi poolt üllatus. Muuseumidesse sissepääs piletiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles