Üksikud kõnniteelõigud jäävad pikalt puhastamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Tallinnas lähevad lumekoristusega asjad aasta-aastalt paremaks, leidub siiski kohti, mille lähedale lumesahk ega -labidas ei jõua.


Selline koht on näiteks Liivalaia tänava ja Pärnu maantee ristmiku «Kosmose» kino poolne nurk, kus kõnnitee on ülekäigukohast kuni Liivalaia tänava esimese majani puhastamata.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul asub tänavaäärne haljasala riigimaal, riik aga teatavasti enda kruntide äärseid kõnniteid reeglina ei puhasta. «Peame täpsustama, kas see maa ikka kuulub riigile ja ilmselt ka seda kohta puhastama hakkama,» nentis Sulg.

Ebameeldivaks üllatuseks on talle teade selle kohta, et vaid poolenisti on puhastatud Pärnu maantee viadukti kõnnitee, mille kommunaalamet on tellinud ja kinni maksnud. Kõnnitee on linna siseneval suunal viadukti algusest kuni keskpaigani puhastatud. Viadukti keskel peab jalakäija ronima üle suure lumevalli ja edasi sumpama pehme lumepudru sees, sest sealtmaalt on kõnnitee koristamata.

«Ei oska midagi öelda, peab töövõtja käest küsima, miks ta jaks selle koha peal rauges. Väga inetu lugu, aga võtan kohe tänavapuhastajaga ühendust ja lasen selle korda teha,» lubas Sulg reede pärastlõunal.

Ka Skoone bastioni kõrval Rannamäe teel katab kõnniteed paks lumekiht. Seda teelõiku on Sule sõnul siiski puhastatud. «Eile nägin ise, kuidas labidameeste brigaad seal töötas,» lausus Sulg. Ta möönis samas, et korralikult puhtaks saab selle kõnniteeosa siis, kui lume äravedamisega sinnakanti jõutakse, sest kohapeal seda kuhugi panna pole.

Veel üks puhastamata kõnniteeosa on näiteks Virmalise ja Luha tänavate ristmiku juures, kus kõnnitee ja lähima elamu vahel on kitsas muruplats. Toom-Kuninga tänaval aga on vähemalt sadakond meetrit kõnniteed ehk terve kunagise lastestaadioni ala tagakülg täiesti lume alla mattunud.

Tänavu ei lase munitsipaalpolitsei asjadel enam nii jääda. Mupo pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul ei ole ülalmainitud aadresside kohta ei ole hetkel veel väärteomenetlusi alustatud. «Kõik antud aadressid kontrollitakse üle ning omanikega võetakse ühendust. Juhul kui probleeme ei kõrvaldata, siis alustatakse ka menetlused,» lubas Lestberg.

Postimees.ee ootab Tallinna tänavate seisukorra kohta vihjeid ka lugejatelt. Tõsistest vajakajäämistest Tallinna tänavapuhastuses, ohtlikest jääpurikatest või nähtavust piiravatest lumehangedest võib teada anda selle artikli kommentaarides või meiliaadressil tln@postimees.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles