Kevade lähenemine paneb loomaaia asukate südamed kiiremini põksuma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araraunapar õrnutsemas.
Araraunapar õrnutsemas. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Kevade lähenemine paneb nii mõnelgi loomal südame kiiremini põksuma ja nii lubati möödunud reedel teineteise seltskonda nautima ilvesed Tšarik ja Dikuša ning punarebased Sem ja Senna.

Alates teisipäevast on koos jääkarud Nord ja Friida. Ka araraunad, kes möödunud aastal troopikamajas oma esimeste poegade üleskasvatamisega edukalt hakkama said, vaatavad jälle teineteisele sügavalt silma ja kaovad aeg-ajalt pesakastisügavusse.

Lumeleopardid Deli ja Nala pääsesid taas külastajate ette ja rõõmustasid kõiki oma fänne lennukate hüpete ja tagaajamismänguga ekspositsiooniaedikus.

Kevad on tunginud ka laste loomaaeda. Söödaköögi klaasseina taha ehitatud uude puuri sisustuseks toodud toomingatüvi lõi lahti lehepungad ja pistis välja ka õiepungakobara. Dekoratiivtuvipaar haudus kesknädalal välja kaks tibu. Kääbuskitsekari aga tegi algust «Suveks saledaks!» jooksudega Rebasemäe metsatukas ulukihooldajate valvsa pilgu all.

Keskkonnahariduskeskuse fuajees saab tutvuda CITESi, Loodusliku loomastiku ja taimestiku ohustatud liikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsiooni tutvustavate posteritega «Ära osta nende elu!», mis on valminud keskkonnaministeeriumi tellimusel. CITESi kaitse all on üle 35 000 liigi. 1973. aastal allkirjastatud CITESi leppega on liitunud pea kõik maailma riigid, Eesti ühines CITESiga 1992. aastal.

Esmaspäeval toimub loomaaia looduskoolis Eesti Ornitoloogiaühingu heategevusliku mälumängusarja järjekordne mäng, mida juhib Urmas Abel.

Tuleval laupäeval, 27. veebruaril aga tasub kõigil jääkarusõpradel sammud loomaaeda seada – tähistame rahvusvahelist jääkarupäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles