Tallinnas TTÜ lähistel langes naine ahistaja ohvriks

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Reede hommikul langes Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) bussipeatuse lähedal ahistamise ohvriks noorem naine. Väidetavalt pole tegu esimese ahistamisjuhtumiga selles piirkonnas.

Reede hommikul langes Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) bussipeatuse lähedal ahistamise ohvriks noorem naine. Väidetavalt pole tegu esimese ahistamisjuhtumiga selles piirkonnas.

Hommikul kella 8 paiku jalutas ahistaja ohvriks langenud naine läbi TTÜ bussipeatuse lähistel asuva metsatuka tööle. Naine kirjutas sotsiaalmeedias, et kuulis selja tagant läheneva inimese jooksusamme, kuid arvas esmalt, et tegu on mõne kooli või tööle kiirustajaga. Järsku haaras aga jooksja naisel õlast kinni.

«Järgmine hetk topib oma sõrmi seljatagant seeliku alt sisse. Meesterahvas oli oma riista välja võtnud ning hoidis seda oma vasakus käes. Rabasin tal täiest jõust paremast õlast kinni ja raputasin, kuis jäksasin, ise sõimasin teda ja karjusin,» kirjeldas ohver.

Meesterahvas üritas naist metsa poole sikutada, kuid ohvril õnnestus mees eemale lükata ja ta jooksis kõvasti appi karjudes bussipeatuse poole.

«Bussipeatusesse jõudes vaatasin selja taha ning nägin kuidas ta suure jooksuga mööda metsatukka minema jooksis,» jätkas ohver.

Väidetavalt tegutseb piirkonnas teinegi ahistaja

Bussipeatuses kutsus naine välja politsei. Seepeale pöördus tema poole keskealine naisterahvas, kes sündmust pealt nägi. «Ta rääkis, et ka tema 21-aastast tütart on see meesterahvas tülitanud ning tal on oma lapse pärast hirm,» kirjutas ohver.

TTÜ bussipeatuse lähistel piirkonnas tegutseb keskealise naisterahva sõnul kaks sellist ahistajat, üks noorem ja teine vanem.

«Mind ründas siis see noorem mees, kellele pakuks vanuseks 28-35, lühemat kasvu ja kõhna kehaehitusega. Tumeda pea ning suuremat sorti ninaga. Seljas oli meesterahval mustad teksad ja mustad jalanõud, beež pikemat sorti jope, mille kapuutsi ääres oli karvane krae. Rünnaku hetkel oli tal kapuuts peas,» kirjeldas ohvriks langenud naine.

Kuna on infot, et ahistajaid on kaks ning nad on ka varem naisi rünnanud, palub naine ohvritel endast märku anda. «Hoiame kokku ja teeme kõik endast oleneva, et need inimesed vastutusele võtta,» kirjutas ohver.

«Mina olen täiskasvanud naisterahvas ning suudan veel kuidagi ennast kaitsta, kuid vererõhk lööb kõikuma, mõeldes, et nii mõnigi laps võib mööda seda teed üksi kõndida,» lisas ta.

Politsei palub sarnastest juhtumitest teada anda

Eile kella 8.15 ajal teatas kirjeldatud ahistamise ohvriks langenud naine juhtunust ka politseid ning andis edasi mehe tundemärgid.

«Kuna naisel ei olnud võimalik jääda sündmuskohale lepiti kokku, et ta teeb ka täiendava süüteoavalduse esimesel võimalusel,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Lääne-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Signe Sulbi sõnul on väga oluline sellistes rünnakutest esimesel võimaluse politseile teatada, et teisi häiriv ja võimalikku ohtu seadev inimene kinni pidada ja vastutusele võtta.

«Kuigi hetkel ei ole me kindlaks teinud võimaliku ahistaja isikut, on meil olemas tema kirjeldus, mis kindlasti aitab kaasa kahtlustatava tabamisele. Kannatanu tegutses väga õigesti, et helistas kohe politseisse, kirjeldas teda ahistanud meest ning tegi oma tervise ja turvalisuse kaitseks kõik, samas ennast ohtu seadmata. Ehk tegi kõva häält ja äratas sellega teiste möödujate tähelepanu,» selgitas Sulbi.

Politsei palub kõigil, kes on seal piirkonnas sarnase ahistamise või rünnaku ohvriks langenud, sellest kindlasti politseile kohe teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles