ERR.ee: Tallinna lahte planeeritava Kalevipoja tulevik pole selge

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Kangro Kalevipoeg.
Tauno Kangro Kalevipoeg. Foto: Toomas Huik

Tallinna lahte planeeritava Kalevipoja kuju projekti arendusse on praeguseks kulutatud juba hulk raha, kuid kuju tulevik pole veel sugugi selge.

Vähemasti ei taha otsustajad Tallinna linnavalitsusest sel teemal midagi öelda, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Kalevipoja projekt pole kuhugi kuhugi kadunud; Tallinna linn ostis Tauno Kangrolt 700 000 krooniga kipsist kuju maketi, samuti on projekteerimise peatöövõtjal Sweco Projektil taskus ligi kümne miljoniline leping.

«Ma olen ikkagi väga positiivselt meelestatud ja loodan, et nüüd sügisel läheb ikkagi selle vahemudeli tegemine lahti, sest Sweco ja Projekt on teinud meeletult hea töö ja Andres Orav valguskunstnikuna ja arhitektina on kõik uuesti paika pannud,» rääkis Kangro.

Kolm ja pool aastat tagasi tegid loomeliidud ühispöördumise linnavõimudele.

«Tegelikult, kui see kuju sellisel kombel valmib siin, siis ta räägib ju sellest, et avaliku ruumi otsustused ei ole spetsialistide käes selles riigis ega selles linnas, teiseks ta räägib nüüdisaegsuse või konteksti mittetajumisest - meie külalised on ju Skandinaaviast valdavalt, kus on need asjad väga hästi korras,» ütles Eesti Kunstnike Liidu president Jaan Elken.

Skulptuuri rajamine Tallinna lahte läheb väidetavalt maksma ligi kuuskümmend miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles