Loomaaia kaeluskotkad paaritusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaeluskotkas.
Kaeluskotkas. Foto: Maaja Kitsing

Mitte kõik Tallinna loomaaia elukad ei ole sügavate hangede vahele talvevaikusesse vajunud. Kullimäel tabasid loomaaiatöötajad paaritumas kaeluskotkad. Detsembri keskpaik ongi aeg, mil loomaaias alustatakse röövlindude pesaaluste kordategemisega , visatakse ära vana pesamaterjal ning pannakse alusele heina ja oksaraage, et linnud saaksid neist omale uue meelepärase pesa valmis ehitada.

Tänu loomaaia tublidele heakorratöötajatele on tuisuilmadele vaatamata külastamisrajad suudetud käidavad hoida. Oma abi lumelükkamisel on loomaaiale pakkunud ka mõned koolid. Selle eest on eriti tänulikud ulukihooldajad, sest siis saavad käigurajad sisse aetud ka puurides ja aedikutes ning loomadegi liikumine õues kergeneb oluliselt.

Loomaaia loomasõprade ringide õpilased meisterdavad ringitundides usinasti teradest ja rasvast toidupalle ning riputavad need puuokstele talilindudele nokkimiseks.

Jõulueelne aeg teeb inimesed hoolivamaks ja nii on viimasel ajal mitmedki loomaliigid endale toetajad leidnud. Eriti populaarsed on kevadel sündinud ja veebikaamera vahendusel paljudele armsaks saanud amuuri leopardi kutsikad Hasan ja Hanka, kel on lisaks eestimaalastele ka hulgaliselt piiritaguseid toetajaid.

Paljud koolid on otsustanud annetada jõululaatade tulud oma lemmikutele – surikaadile, kakule, küülikule, kaljukitsele või mõnele muule põnevale loomale.

Õige pea algaval koolivaheajal toimub loomaaias ka toredaid ettevõtmisi. 25. detsembril on kõik huvilised oodatud troopikamajja šimpansite jõulupeole. Kogu koolivaheaja jooksul saab lahendada uut loomaviktoriini, mis seekord keskendub loomaaia siseekspositsioonidele ja põnevale selgrootute näitusele «Elavad kalliskivid ja muud mutukad». Õigesti vastanute vahel loositakse välja auhind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles