Kaitseväelased tulevad Tallinnas appi lund koristama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased teel töörindele.
Kaitseväelased teel töörindele. Foto: Priit Simson

Reedel, laupäeval ja pühapäeval tulevad Tallinna lumekoristustöödele appi kaitseväelased, kes aitavad kommunaalameti lepingupartneritest tänavapuhastusfirmadel lund välja vedada.

Täna lähevad 20 Põhja kaitseringkonna kaitseväelast appi Lasnamäe linnaosale. Laupäeval ja pühapäeval on 10 ajateenijat kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonist  Tänavapuhastuse ASi käsutuses, 10 kaitseväelast lähevad Jaaksoni Linnahoolduse ning 15 kaitseväelast TEHO  käsutusse. Ajateenijad töötavad päeval kella 10 - 16.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kaitseväelaste abi hindamatu.

«Möödunud nädalavahetusel töötas Tallinna tänavatel kokku 145 kaitseväelast, kes aitasid puhastada lumest koolide ja lasteaedade juurde viivaid teid ning koristada ühistranspordi peatusi,»  ütles Boroditš. «Tänavapuhastusfirmade käsitsitöö brigaadid töötavad võimete piiril ja igasugune abi lumerookimisel on jätkuvalt teretulnud.»

Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna andmetel töötas möödunud ööl Tallinna tänavatel 142 tänavapuhastusmasinat ja 22 käsibrigaadi. Tänavatele puistati 68,6 tonni kloriide ja 25,1 tonni sõelmeid. Kesklinnast  ja vanalinnast veeti välja 6688 kuupmeetrit, lõuna-  ja idapiirkonnast 1880 kuupmeetrit ning  lääne- ja põhjapiirkonnast kokku 705 kuupmeetrit lund.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles