Tallinn renoveerib 20 miljoni eest Kopli trammitee (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast trammitee rekonstrueerimist hakkavad ka Kopli suunal sõitma uued trammid.
Pärast trammitee rekonstrueerimist hakkavad ka Kopli suunal sõitma uued trammid. Foto: Mihkel Maripuu

Eile kinnitas Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) juhatus riigihanke «Kopli suunalise trammiliini taristu projekteerimine ja rekonstrueerimine» võitjaks ühispakkujate OÜ Bauschmidt ja AS TREF Nord  pakkumuse.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on rööbastee rekonstrueerimine Kopli suunal loogiline jätk Tallinna tramminduses toimuvatele põhimõttelistele muudatustele.

«Kolmanda  ja neljanda liini trammiteede rekonstrueerimisega paralleelselt alanud ettevalmistused Kopli suuna kogupikkuses kaasajastamiseks on jõudnud otsustavasse järku ning kui riigihanke tulemusi ei vaidlustata, algavad tööd juba järgmisel kuul ning tuleva aasta oktoobris on kogu pealinna rööbastee viidud 21. sajandi nõuetele vastavaks,» lubas Tamm.

Rekonstrueeritava trammitee pikkus on 16 kilomeetrit. Projekt hõlmab trammiteed Viru väljakust kuni Kopli depooni ning selle territooriumil asuvaid rööbasteid. Rööpad viiakse betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliin ning kandemastid. Lõigul Suur Rannavärav – Balti jaam viiakse trammitee lähemale Skoone bastionile, arvestades perspektiivset Rannavärava tänava sulgemist autoliiklusele. Kolme veoalajaama paigaldatakse uued seadmed. Viru ringil vahetatakse välja Kopli suunalised pöörangud. Kõik peatused saavad trammiooteplatvormid ning ootekojad. Trammitee sõiduteega ristumised muudetakse ohutumaks, paigaldades sinna foorid ning kujundades ümber liikluslogistilised lahendused. Kopli trammidepoos saab pärast renoveerimist parkida ka uusi CAF Urbos tramme.

Tööd viiakse läbi kolmes etapis. Esimeses etapis tõstetakse ümber trammitee Suure Rannavärava ning Balti jaama vahelisel alal ning ehitatakse trammide ajutine tagasipöördering. Tööd kestavad märtsist kuni oktoobrini 2016. Trammiliiklus Kopli suunal peatatakse juunist kuni 1.septembrini.

Teises etapis rekonstrueeritakse Viru väljaku ja Suure Rannavärava vaheline trammitee ja vahetatakse Viru pöörangud. Teise etapi tööd kestavad juunist oktoobrini 2016.

Kolmandas etapis rekonstrueeritakse Balti jaama ja Kopli depoo vaheline trammitee ja ehitatakse ümber Kopli depoo. Kolmas etapp kestab oktoobrist 2016 kuni oktoobrini 2017.

Projekti kogumaksumuseks kujuneb ligi 20 miljonit eurot.   

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles