Reedel avatakse vabaõhu fotonäitus «Aastaring Tallinnas 2015»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju tänava haljasalal avatakse reedel, 19. veebruaril kell 15 esimene Tallinna kommunaalameti korraldatud vabaõhu fotonäitus konkursi «Aastaring Tallinnas 2015» parimatest töödest.

Konkursile esitatud tööde hindamise komisjon valis parimaks fotoks «Augustipäike Tallinnas», autor Beso Gvenetadze ja rahvahääletuse parimaks valiti foto «Lapselegi selge...», mille autor on Urmas Roos. Komisjoni poolt väljavalitud võidutöö autor saab auhinnaks firma Nikon poolt peegelkaamera Nikon D7200 koos 18-140 suumobjektiiviga, mille pani välja Nikon Nordic AB Eesti filiaal  ja avaliku hääletuse parima töö autor saab auhinnaks OÜ Digifoto 30 eurose kinkekaardi foto lõuendile printimiseks.

Seekordsele konkursile esitasid 93 autorit kokku 305 fotot, mille hulgast valisid parima nii komisjon kui ka veebilehe külastajad. Komisjon valis esitatud tööde hulgast näitusele alljärgnevad tööd: «Vana tänav», autor Eduard Gorobets, «Pidulik hoov» (Jevgeni Ivanov), «Pilvepiiril» (Margus Kupp), «Külmunud päikeseloojang Tallinna kohal» (Viktor Guzun), «Fotovõistlus» (Eduard Piir), «Õhus on valguseid» (Urmo Paju), «Värvikas sügis Vabaõhumuuseumis» (Jevgeni Ivanov), «Loojang» (Eerik Ülevain), «Uudishimulik naaber» (Olga Mashegirova), «Vihmane hommik Tallinnas» (Beso Gvenetadze) ja «Ülalinn/all-linn» (Dagne Kesküla).

Fotokonkursi «Aastaring Tallinnas 2015» eesmärgiks oli leida uusi ja huvitavaid fotosid Tallinna linnast. Samuti jäädvustada fotodele linnas toimunud erinevaid sündmusi, inimeste tegevusi ja linnapildis toimunud muutusi erinevatel aastaaegadel. Konkursil osavõtuks kvalifitseerusid fotod, mis on jäädvustati 2015. aastal ja 2016. aasta jaanuaris. Avalik hääletamine toimus 16. jaanuarist kuni 23. jaanuarini 2016 konkursi kodulehel.

Näituse avatakse 19. veebruaril kell 15 Harju tänava haljasalal ning sellele järgneb auhindade kätteandmine Tallinna Õpetajate Majas. Näitus jääb Harju tänava haljasalale 31. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles