Pildid ja video: politsei tabas erapeolt üle 20 alkoholi tarvitanud alaealise

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei tabas täna öösel Tallinnas klubis Tapper peetud erapeolt enam kui 20 alkoholi tarvitanud alaealist.

«Eile olid Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna piirkonna- ja noorsoopolitseinikud viimas läbi politseilisi tegevusi, kui said veidi peale südaööd väljakutse Pärnu maanteel asuvasse ööklubisse,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

«Kohale jõudnud, ootas politseinikke ees täies hoos pidu. Kahjuks olid peokülalisteks täisealiste kõrval ka alaealised noored,» lisas Aava, kelle sõnul oli tegu erapeoga, mille tarbeks olid renditud ruumid, kus müüdi ka alkoholi. Peolt viidi politseijaoskonda üle 20 alaealise, kes olid alkoholi tarvitanud.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Triin Pooleni sõnul on reidi tulemused jahmatavad ja kurvastavad. «Pärast alaealiste noorukitega vestlemist proovisime saada ühendust ka nende vanematega ja eriti murelikuks tegi see, et täiskasvanud ei ole kursis ega tunne huvi oma alaealiste laste tegemiste vastu.»

«Koolivaheaeg on lähenemas ja seetõttu tuletan kõigile vanematele meelde, et suhelge oma lastega, tundke huvi nende tegemiste vastu ja teadke, kellega laps läbi käib. Alaealine ei pruugi osata hinnata oma tegevuse riske ja seetõttu on just vanemate kohustus neile seda selgitada,» rääkis Poolen.

Poolen lisas, et omapoolne vastutus lasub ka peokorraldajatel. «Neile panen südamele, et oma ruume välja üürides või üritust korraldades on ülioluline jälgida, et alaealistel puuduks ligipääs keelatud mõnuainetele, nagu tubaka- ja alkoholitooted.»

«Selleks, et ürituse vältel oleks selge kontroll alkoholi- ja tubakatoodete müügi üle, võiks näiteks juba piletit ostes jagada alaealistele ja täisealistele külalistele erinevat värvi käepaelad, et baaritöötaja saaks selgelt ja koheselt eristada, kellele tohib müüa ja kellele mitte,» tõi Poolen näiteks ja kordas, et peokorraldaja peab tagama tõhusama järelevalve ka selle üle, keda peole lubatakse, sest «mäletatavasti ei tohi alla 16-aastased peale kella 23 ilma saatjata väljas ollagi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles