Kõlvart: Nõmme noortemaja kolimist pole veel lõplikult otsustatud (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles linnavolikogu istungil, et kuigi tema isiklikult on veendunud Nõmme noortemaja Pääskülla kolimise otsuse õigsuses, pole seda siiski veel lõplikult otsustatud.

Kõlvarti kureeritav haridusamet tahab praegu kolmes eraldi hoones tegutseva noortemaja kolida Pääsküla gümnaasiumi juurde, millele tehakse renoveerimise käigus juurdeehitus. Paljud Nõmme elanikud on sellele plaanile vastu, sest tänases noortemajas Nurme tänaval on laste huvitegevust arendatud aastakümneid ning see koht on hästi toiminud.

«Mina usun siiralt, et kolimine oleks õige otsus. Praegu on Nõmme noortemaja halduses kolm hoonet, mis vajavad kõik renoveerimist. Ja isegi peale renoveerimist ei vastaks need tänapäevastele normidele ja noortemaja vajadustele,» ütles Kõlvart, vastates Õnne Pillaku arupärimisele.

«Ma sain aru, et kolimist pole veel otsustatud, aga samas on välja kuulutatud projekteerimishange, kus on juba noortemajale Pääskülas ruumid ette nähtud,» küsis Pillak.

«Ma saan aru, et huvitegevus on aastaid olnud ühes hoones, et on tekkinud traditsioon ja põlvkondade vaheline side. See on kõik õige, aga elu läheb ju edasi ja tänased vajadused on hoopis teised kui 10-20 aastat tagasi. Ja need võimalused, mida me suudaksime lastele pakkuda, on palju suuremad. Praegustes ruumides ei ole võimalik tagada normaalseid võimalusi,» rääkis Kõlvart.

Ta lisas, et kuigi sotsiaalmeedias ollakse plaanile ägedalt vastu, siis pole ta näinud ühtegi sisulist argumenti, miks selline lahendus ei peaks sobima. Kõlvart kinnitas samas, et noortemaja Pääskülla kolimise otsus pole siiski lõplik ning arvestades sel teemal puhkenud diskussiooni, arutatakse kindlasti ka muid variante.

«Just täna arutasin teemat, kas oleks mõni  teine lahendus, mis vastaks kõige paremini laste huvidele. Kuidas säilitada Nurme tänava hoones sama valdkonna tegevust ja samas laiendada neid võimalusi Pääsküla gümnaasiumi hoonesse seoses renoveerimisega, selle peale on mõeldud ja see on üks koht, kus võiks veel mõelda,» kinnitas Kõlvart.

Eile arutas Nõmme noortemaja küsimusi ka Nõmme halduskogu, mis tegi otsuse taotleda linnavalitsuselt raha noortemaja Nurme tänava hoone renoveerimiseks. Ühtlasi tegi halduskogu ettepaneku, et noortemaja võiks Pääsküla gümnaasiumisse kolimise asemel sinna laieneda. Nii et praegustes hoonetes laste huvitegevus jätkuks, Pääsküla gümnaasiumi juures aga avataks noortemaja filiaal.

Küsimusel eraldi hoones tegutseva Nõmme noortemaja loodusmaja kohta vastas Kõlvart, et ta on mõelnud, et kas loodusmaja ei võiks tegutseda iseseisva asutusena näiteks keskkonnaameti haldusalas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles