Kirjanik Heljo Mänd sai Nõmmel nimelise pingi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Täna tähistab armastatud kirjanik Heljo Mänd 90. sünnipäeva. Nõmme linnaosavalitsus paigaldas sel puhul Hiiu tänava lõppu jääva kergliiklustee äärde Heljo Männile nimelise pingi.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on Heljo Mänd unikaalne kirjanik, kelle loomingust leiab endale lugemist igas eas inimene. «Mitu põlvkonda lapsi on Mõmmi abiga tähti õppinud. Täiskasvanud lugejale on tõeline maiuspala tema kirjanduslikud memuaarid, kus ta räägib oma kujunemisest kirjanikuks ja meenutab eakaaslastest kirjanikke,» lausus linnaosavanem.

Heljo Mänd on elanud Nõmmel 60 aastat, pingi asukoht jääb kirjaniku kodule üsna lähedale. «Mul pole kunagi olnud igatsust, et ma oleksin kirjanik. Lihtsalt üks päev öeldi minu kohta kirjanik. Alguses, kui ma kirjutama hakkasin, tahtsin ikkagi täiskasvanute kirjanik olla, aga ma ei sobinud tollese aega täiskasvanute kirjanikuks. Olin apoliitiline kuju, lüürilist luulet ei tahetud avaldada. Olin abielus ja sündisid lapsed, siis kujunes iseenesest, et kirjutasin peamiselt lastele. Nüüd on aeg teine, võin kirjutada seda, mida tahan. Viimastel aastatel on tasakaal teiseks läinud ja kirjutan rohkem täiskasvanutele kui lastele. Aga ega ma pole lapsi unustanud,» rääkis Heljo Mänd ajalehele Nõmme Sõnumid antud intervjuus.

Nõmmel on nimeline pink ka kirjanik Ira Lemberil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles