Galerii: lumeolud Tallinnas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna suuremad tänavad on täiesti sõidetavad, aga kui magistraalteelt kõrvale pöörata, varitseb kohe oht kinni jääda.


Ravi ja Hospidali tänavatel on vaid üks sõidurada ning Ida-Tallinna Keskhaiglasse pidevalt saabuvate ja sealt lahkuvate autode hulk on kitsaste tänavate jaoks liiga suur. Vastutulijale teed anda on riskantne, sest sissesõidetud teelt kõrvale pöörates võib kohe lumme kinni jääda.

Filtri teel Veskiposti bussipeatuse juures, kust 17A tagasi linna poole pöörab, on tee lumevallide tõttu nii kitsas, et buss peab tagasipöörde sooritama üle ohutussaare.

Veerenni ja Tehnika tänava ringil on lumevallid ilusti ära freesitud, paraku on lumepuru lennanud suures osas kõnniteele. See muudab peaaegu läbipääsmatuks ka Veerenni jalakäijate tunnelisse viivad kõnniteed, mis niigi pole viimasel ajal puhastajat näinud.

Pärnu maantee viadukti all on kergliiklusteel lumehanged vaheldumisi puhastatud teega. Vägisi tekib küsimus, kas seda teed puhastanud sahajuht oli ikka kaine.

Üsna mitmes kohas, näiteks Tammsaare teel ja Rannamäe teel on kõnnitee asemel kõrge lumevall, kuhu jalakäijad on kitsa raja sisse tallanud. Samas puhastab üks mees ennastsalgava usinusega Rannamäe tee kõrval oleva Skoone bastioni treppi.

Läänemere tee Lasnamäel võiks olla lohutuseks igale sõidukiomanikule, kes arvab, et tema kodutänavat pole piisavalt hästi puhastatud. Seal tuleb vahel mitusada meetrit tagurpidi sõita, et vastutulijale teed anda. Kõrvale tõmmata saab vaid nendes kohtades, kus mõni inimene parajasti labidaga vehib ja paar ruutmeetrit tänavapinda lumest puhtaks on kühveldanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles