Kaasliiklejate hea koostöö lõpetas purjus taksojuhi teekonna (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kolmapäeva õhtul liikles pealinna teedel kriminaalses joobes taksojuht, kuid tänu tähelepanelike liiklejate koostööle kõrvaldati ta liiklusest enne, kui midagi halba oleks jõudnud juhtuda.

Takso taga sõitnud autojuht pani üks hetk tähele, et eesoleva auto sõidutrajektoor ei ole kuigi sirge ning kui takso peatus, nägi ta, et ka roolis olnud mees ei olnud päris adekvaatne. Seejärel otsustas kaasliikleja ise tegutseda ja taksojuhi roolist ära tõmmata. Samal ajal helistas üks jalakäija politseisse ning teine tõmbas võtme süütelukust välja.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik ütles Postimehele, et politsei sai kolmapäeval kell 19.04 teate, et kaasliiklejad on kinni pidanud joobes juhi. «Praeguseks on teada, et tal oli kriminaalne joove,» ütles Kuik. See tähendab, et taksojuhi joove oli rohkem kui 1,5 promilli.

Tallink lõpetas juhiga lepingu

Purjus taksojuht sõitis FIE lepingu alusel, kuid rentis Tallink takso sõidukit. «Tegu on äärmiselt ebameeldiva juhtumiga, mille tõttu kavatseme kõikidele oma juhtidele, k.a. FIE lepingu alusel töötavatele juhtidele saata tõsise ringkirja, rõhutades ettevõtte nulltolerantsi ohtliku liikluskäitumise osas,» kommenteeris AS Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa. 

Ta selgitas, et FIEna töötanud juhil ei olnud rikkumist toime pannes töövahetust, tema andmed ei olnud firma süsteemis aktiivsed ning reisijaid ta sel ajal ei teenindanud, mistõttu ei olnud ettevõtte töötajatel, ka dispetšeril tema joobesolekut kuidagi võimalik tuvastada.

«Oleme tänulikud kaasliiklejatele, kelle abiga õnnestus vastutustundetu juht roolist kõrvaldada. Leping antud juhiga on juba katkestatud, meie andmetel tal varasemaid rikkumisi ei ole,» lausus Uusmaa.

Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse välja edasise menetluse käigus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles