Lauri Laats: puhastame Mustamäe pühapäevaks lumest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Mustamäe linnaosa valitsus tellis ehitusfirmadest täiendavalt rasketehnikat kvartalisiseste teede ja elamute ümbruse lumest puhastamiseks ning lume väljaveoks ning loodab, et järgmiseks pühapäevaks läheb inimeste ja autode liikumine linnaosas praegusest lihtsamaks.

«Mahasadanud rekordilise lume koristamine käib meie alalistele lepingupartneritele üle jõu, aga see ei saa olla lõputult vabanduseks, et inimesed ei pääse normaalselt koju ega kodust välja,» kommenteeris olukorda Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. «Raskendatud on prügiautode juurdepääs, mis toob uusi probleeme juurde, rääkimata eriolukordadest, kui kiirabi või päästeteenistus ei jõua lume tõttu hädavajajateni.»

Kui suured tänavad vastavad juba enam-vähem tavalistele talveoludele, siis mitmed kõnniteed ei ole korralikult läbitavad. Kõige keerulisem on olukord kvartalisisestel teedel ning eriti suurte elumajade ümbruses, kus lumekoristust segavad pargitud autod ja ilma täiendava lumekoristustehnikata võib olukord muutuda kriitiliseks.

Mustamäe lepingupartnerit Jaaksoni Linnahooldust trahvitakse võetud kohustustega mitte toimetulemise eest lepingus ettenähtud korras.

Tänu lisatehnikale on lumevangist juba päästetud umbes 50 korteriühistut ning edasisi töid jätkatakse graafiku alusel kvartalite kaupa, sellest teavitatakse ka korteriühistuid.
Graafik on täna õhtul kella viiest leitav Mustamäe kodulehelt aadressil http://www.tallinn.ee/mustamae .

«Kutsume korteriühistuid, haldajaid ning autoomanikke üles mõistvale suhtumisele ning operatiivsele koostööle linnaosa valitsusega, et tellitud lisatehnikat saaks võimalikult tõhusalt kasutada,» ütles Laats.

Puhastusgraafikute küsimustes tuleks pöörduda Mustamäe linnaosa valitsusse infotelefonil 645 7500.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles