Tänavapostide ülevärvimist nõudnud IRL heidab nüüd seda linnavalitsusele ette

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal tehtud foto tänavapildis silma riivavast räämas valgustuspostist.
2012. aastal tehtud foto tänavapildis silma riivavast räämas valgustuspostist. Foto: Urmas Mardi

IRL nõudis mõne aasta eest, et eelmisel nädalavahetusel pikali kukkunud tänavavalgustuspostid üle värvitaks, täna heidab opositsiooni esindaja seda linnavalitsusele ette.

Toona linnavolikokku kuulunud IRLi liige Urmas Mardi esitas 2012. aasta veebruaris arupärimise, milles heidab linnavalitsusele ette «mitteesindusliku välimusega tänavavalgustusposte» ning soovib abilinnapea Taavi Aasalt teada, millal linn kavatseb postid üle värvida ja kui palju see maksma läheb.

Täna saatis IRLi fraktsiooni nõunik Vesse Vesiaid välja pressiteate pealkirjaga «Kukk: linnavalitsus värvis roostetanud tänavapostid neli aastat tagasi lihtsalt üle».

««Juba 2012. aasta talvel esitas Linnavolikogu IRLi fraktsioon Taavi Aasale tänavapostide halva ja seisukorra kohta arupärimise. Selle tulemusena värviti roostes postid aga lihtsalt üle. Seega ei saanud tänavapostide väga halb seisukord linnavalitsusele kuidagi üllatuseks olla – probleemiga lihtsalt ei tegeletud,» rääkis Kukk.

«Kuke sõnul otsustati toona probleemi tegeliku lahendamise asemelt tegelda potjomkinlusega. «Kuna teed ja tänavad ei mahu linna prioriteetide hulka, ei ole tahetud vajalikeks parandustöödeks raha leida. Ühe tänavaposti värvimine ja puhastamine maksab orienteeruvalt vaid 200 eurot, uute postide paigaldus on aga kordades kallim. Seega läks linn odavama vastupanu teed, mille tulemust me nüüd mõni päev tagasi nägime,» ütles Kukk,» seisab pressiteates.

Postimehe täiendava pärimise peale vastas Vesiaid: «IRL tõstatas tänavapostide küsimuse volikogus 2012. aastal, et juhtida linnaesindajate tähelepanu roostes ja halvas seisukorras tänavapostidele. Muuhulgas uuriti linnavalitsuselt, kui vanad on tänavapostid ning samuti küsiti tänavapostide värvimise kohta. Küsimus tõstatati nii postide seisukorra kui visuaalse väljanägemise kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles