Mupo hoiatab Nõmmel tegutseva koeramürgitaja eest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotimürk.
Rotimürk. Foto: Andres Teiss

Munitsipaalpolitsei sai teate sellest, et Nõmmel on leitud mürgitatud lihapalle, millega keegi tahab ilmselt koeri mürgitada.

Esmaspäeva hommikul läks Põllu tänaval elav Hilja Tahlfeldt koos taksikoer Naksiga välja, et lemmik saaks oma hommikused toimetused tehtud ja oma jooksud hoovis ära joostud. Esimese asjana jäi eakale naisele silma maja nurga äärde pandud kümmekond hakklihapalli. Hilja korjas need üles ja märkas värava juures järgmist lihapalli rivi. Kümme lihapalli – kõik kenasti ritta sätitud. Naine korjas ka need üles ja viskas prügikasti. Selle aja peale oli Naksi aga oma jooksuringiga jõudnud järgmise lihapallirivini ja asus seal isukalt askeldama.

«Ma ei tea, kas ta jõudis sealt mõne alla neelata või mitte. Olen 81 aastane, jooksin nagu jalad lubasid ja haarasin koera sülle,» jutustas Hilja. «Igatahes paar-kolm palli kümnest olid kadunud. Kas need pistis nahka mõni naabri kass või Naksi, ei tea.»

Hilja suundus kiiresti loomaarsti juurde, koerale tehti maoloputus ja kirjutati vastumürgi tabletid. «Võtsin ühe palli näidiseks kaasa, arst ütles, et üsna palju roosavärvilist rotimürki on liha sisse pikitud,» rääkis Hilja.

Miks keegi koera mürgitada soovis, Hilja ei tea. Tema majas on neli korterit ja kõigis korterites on mõni koduloom – kolmes peres on koer ja ühes kass. Saatuslikul päeval oli aga üks pere koos lemmikuga  puhkusereisil, üks koer oli hommikul perenaisega tänaval tiiru teinud ning istus vaikselt toas, samuti oli maja kass tubane.

«Minu Naksi oli ainuke, kes hommikul õues jooksis. Käin temaga lõuna ajal tavaliselt rihma otsas lähitänavatel jalutamas, et ta oma koera asjad saaks aetud. Alati koristan Naksi järelt mustuse. On rahumeelne koer, ei ole kuri ega tülita inimesi. Ümberringi on pea kõigil naabritel koerad ja mingit ütlemist või pahandust haukumise pärast pole kellegagi olnud,» rääkis Hilja.

Juhtumist rääkima ajendas Hiljat see, et inimesed teaksid – keegi kuri inimene on Nõmme kandis liikvel, kes koeri ja kasse mürgitada püüab.

Munitsipaalpolitsei palub teavitada samalaadsetest juhtumitest korrapidaja infotelefonil 14410 ning manitseb ühtlasi kõiki koeraomanikke ettevaatusele. «Kõige parem on lukustada aiaväravad, et halbade kavatsustega võõrad  inimesed hoovi ega majade lähedusse ei pääseks,» soovitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles