Tallinnas saab maamaksust vabastuse üle 150 000 koduomaniku

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnas vabastatakse 2016. aastal maamaksu tasumisest umbes 153 700 koduomanikku, maamaksuvabastuste kogusumma on 9,84 miljonit eurot, suurim maksuvabastus on 4107,54 eurot.

Maamaksu tasumisest vabastatakse linnas tema omandis oleva elamumaa omanik või  kasutaja kuni 1500 ruutmeetri ulatuses, kui 1. jaanuari seisuga on tema elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmetele sellel maal asuvas hoones. Maaomanik ei pea maamaksuvabastuse saamiseks avaldust esitama, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kui maa on isikute ühis- või kaasomandis, vabastatakse maa maamaksust kokku kuni 1500 ruutmeetri ulatuses, sõltumata ühis- või kaasomanike arvust.

Need eluruumide omanikud, kelle kortermajas on äripinnad, peavad maksma maamaksu proportsionaalselt maatüki ärimaa sihtotstarbele. Vabastus määratakse ainult elamumaa sihtotstarbe ulatuses.

Maksu- ja tolliamet väljastab maaomanikele või maa kasutajatele posti teel või elektroonselt hiljemalt 15. veebruariks maamaksuteated. Maksuteade väljastatakse isikule, kes 1. jaanuari seisuga on kinnisasja omanik, hoonestaja, kasutusvaldaja või maa kasutaja. Nendele isikutele, kelle kõikide kinnistute maamaksu summa jääb alla viie euro aastas, maamaksu ei määrata ja maksuteadet ei saadeta. Maamaksukohustust saab kontrollida e-maksuametis.

Tallinnas asuva omandi maamaksu puudutavate küsimustega võib helistada maamaksu infotelefonile 6404454 või kirjutada e-posti aadressil linnavaraamet@tallinnlv.ee või maamaks@tallinnlv.ee. Kohapeale tulles saab pöörduda vastuvõtuaegadel (E 14-18 ja N 9-12) Tallinna linnavaraameti maa hinna osakonna poole aadressil Vabaduse väljak 10, III korrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles