Galerii: Tallinna Ülikooli rektorina jätkab Tiit Land (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunes Tallinna Ülikooli (TLÜ) valimiskogu, et ülikoolile järgmiseks viieks aastaks rektorit valida. Rektoriks saab ülikooli viis aastat juhtinud Tiit Land.

Tiit Land sai hääletusel 65 häält ja Hannes Palang 29 häält. Postimehele teadaolevalt tagasid Landile võidu tudengite hääled. Nimelt peavad reglemendi kohaselt üliõpilaste esindajad moodustama vähemalt viiendiku valimiskogu koosseisust. «Kui nad ikka plokiga hääletasid, siis see pani asja paika,» arvas ka Palang.

Pärast valimiskogu otsust ülikooli töötajatele peetud kõnes tänas Land ka oma vastaskandidaati. «Kui valimistel valitakse välja üks, siis see ei tähenda, et teine või teised on ilmtingimata kaotajad. Mõtted, ettepanekud ja ideed, mis Hannes julgelt välja käis viimase nelja nädala jooksul, on kõik väärt kaalumist, arutamist ja rakendamist,» rääkis Land.

Hannes Palang: «Mis siis ikka, elu läheb edasi ja ega Tallinna Ülikool nüüd sellest kokku ei kuku.»

«Jah ja ei,» vastas allajäämist tunnistama pidanud Palang küsimusele, kas ta on tulemuses pettunud. «See on mugav tulemus, sest kõik saavad edasi tegeleda sellega, millega nad siiamaani tegelesid,» lisas ta.

Pettunud on Palang pigem selles, et ta oleks mõnda asja enda sõnul natuke teistmoodi teinud. «Kui mina oleksin ülikooli etteotsa saanud, siis võib-olla oleks ülikool rohkem akadeemilise töötaja ja vähem ametniku nägu olnud.»

Land ütles pärast otsust Postimehele, et tal on ennekõike hea meel selle üle, et tänane hääletus näitas, et tema senist tööd rektorina hinnatakse. «Ma võtan seda kui toetust algatatud ja käimasolevatele reformidele,» sõnas ta.

Nii Palang kui Land tunnistasid mõlemad, et nende programmides oli palju ühist. «Tiit hakkas lõpus rääkima neid asju, mida mina rääkisin ja mina rääkisin oma juttu edasi,» leidis Palang, et nende jutu läksid valimisperioodi lõpupoole üha sarnasemaks.

Küsimusele, kas ta arvab, et Land võttis osa tema ideid enda programmi, vastas Palang: «Kui see nii on, siis see on ju suurepärane.»

Asjaolu, et kahe kandidaadi programmid eristusid vähe, andis Landile tema hinnangul eelise. «Võib-olla hinnati rohkem minu seni tehtud tööd,» arvas Land.

«Mis siis ikka, elu läheb edasi ja ega Tallinna Ülikool nüüd sellest kokku ei kuku,» oli Palang lüüasaamisest hoolimata siiski positiivne. Kas ta võiks viie aasta pärast taas rektoriks kandideerida, ei söandanud ta täna veel ennustada.

Täna kell 14 kogunenud valimiskogu koosnes ülikooli senati liikmetest, ametikohale valitud professoritest, juhtivteaduritest ning üliõpilaskonna volikogu poolt valitud üliõpilaste esindajatest. Valimiskogu liikmeks on ka kuratooriumi liige, kes on andnud oma valmiskogu töös osalemiseks.

Iga valimiskogu liige hääletas isiklikult ja saab eelistada vaid ühte kandidaati. Hääletus ise oli salajane.

Rektori ametiaeg algab 15. mail ja kestab viis aastat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles