Tulevased Jamie Oliverid võistlevad «Kokapoiss 2016» tiitlile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PMG

Pirita majandusgümnaasiumis toimub sel kolmapäeval, 10. veebruaril ülelinnaline kokapoiste konkurss «Kokapoiss 2016».

Tulevasi Jamie Olivere hindab žürii, kuhu kuuluvad ka Põhjaka peakokk Ott Tomik ning Foody Allen peakokk Indrek Tamme. Pirita majandusgümnaasiumi (PMG) direktori Rita Rummi sõnul on tegemist meeleoluka ja muidugi ka maitsemeeli paitava võistlusega. «Kokapoiste konkursid algasid PMGs juba 2005. aastal ning algsest vaid oma kooli konkursist on aastate jooksul kasvanud oodatud ülelinnaline ettevõtmine. See aasta võtab konkursist osa kümme kooli, kes on välja pannud 16 võistkonda,» rääkis Rumm.

PMG kodunduseõpetaja ning konkursi ühe organisaatori Pille Pruudeni sõnul on Kokapoiste konkursi peamiseks eesmärgiks tervisliku toitumise ja kokanduse populariseerimine. «Kokapoiste konkurss pakub poistele eneseteostusvõimaluse, arendab omavahelist koostööd, üksteisega arvestamist ning teineteise toetamist. Konkursi vajalikkust ning populaarsust näitab see, et igal aastal on osalejate arv suurenenud,» lausus Pruuden.

Konkursil osalejad peavad võistlusroa valmistama kohapeal varem teavitatud teemal. «Hõrke ja isuäratavaid võistlustöid on varasemalt tehtud teemal nagu «Üllatuslaud lemmiklauljale või –bändile», «Nõiduslikud tervendavad suutäied», «Minu toit on kunstiteos» jne. Selle aastase konkurssi teemaks on üllatus hommikusöök sõbrale,» rääkis Pruuden. Kõikidest konkursil osalenud retseptidest valmib elektrooniline fotodega retseptikogumik.

Võistlusroog valmib kohapeal 30 minuti jooksul ning seda tuleb ühe minuti jooksul esitleda žüriile ning kaasvõistlejatele. Seejärel hindab žürii toidu valmistamise käiku, võistlejate koostööd, toidu maitset, loovust toidu esitlemisel ning ka kokapoiste outfit’i  (st. välimust, visuaalset tervikut). Sellel aastal kuuluvad žüriisse PMG vilistlastest tegevkokad Ott Toomik (Põhjaka) ja Indrek Tamme (Foody Allen), lisaks kauaaegne Kokapoisi konkursil osaleja PMG 10. klassi õpilane Toomas Erik Uus, Tallinna teeninduskooli, Pirita linnaosavalitsuse ja kooli toitlustaja esindaja.

Igasse võistkonda kuulub kaks poissi ning võisteldakse neljas vanuserühmas (1.-3.klass, 4.-6.klass, 7.-9.klass ja 10.-12.klass). Meisterkoka tiitel antakse välja iga vanuserühma parimale võistkonnale. Välja antakse ka eripreemiaid.

Konkurss «Kokapoiss 2016» algab 10. veebruaril kell 14 PMG söögisaalis ning kohvikuosas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles