Tallinna kesklinnas kukkus ümber kolm trammide kontaktliini posti (10)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas Pärnu maanteel Jaani kiriku juures kukkus täna varahommikul ümber kolm trammide kontaktliini posti, 3. ja 4. liini trammid ei sõitnud õnnetuse tõttu kuni kella 17ni.

Põhja päästekeskus sai teate pikali postide kohta kell 6.24.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles Postimehele, et päästjad saagisid postid ketaslõikuriga tükkideks ja eemaldasid teelt. Liiklus oli sündmuskohal taastatud veidi pärast kella 8.

Hirsi sõnul ei hakka päästjad oletama, mis võis olla postide pikali kukkumise põhjus. Postidel ei olnud otseseid märke sellest, nagu oleks keegi need läbi saaginud ja teele kukutanud.

Seoses trammiliini kandepostide avariilise väljavahetamisega palub Tallinna transpordiamet vältida autojuhtidel  liiklemist  Pärnu maantee lõigul Vabaduse väljaku ja Georg Otsa tänava vahel, kuna liiklus on ümber korraldatud. Bussiliiklus toimib graafikupäraselt.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul tegeleb praegu ekspertiis põhjuste väljaselgitamisega, miks deformeerusid kolm trammiliini kandeposti ja vajusid pikali.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul ei saa praegu öelda, et postide ümberkukkumisele aitas kaasa kellegi kuri käsi ja et keegi oleks neid saagimas käinud.

«Tegemist oli õnneliku õnnetuse ja vedamisega, nii palju kui seda juhtumit vedamiseks nimetada saab. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud ning nädalapäev ja kellaaeg olid ka sellised, et saame suuremaid liiklusprobleeme tekitamata need postid ära vahetada,» rääkis Klandorf Postimehele.

Pikali kukkusid trammide kontaktiini postid, mille küljes on ka valgustid. Postid kuuluvad Linnatranspordi ASile. Üle-eelmisel aastal vahetas linn välja kogu 4. trammiliini kontaktvõrgu Ülemistelt Tondini. Ainsana jäi uuendamata kontaktvõrk Viru väljaku ja Vabaduse väljaku vahel, kuna arvati, et sealsed postid on veel piisavalt head.

«Tundub, et need postid siiski ei ole piisavalt head. Pikali kukkunud kolm posti loodame esmaspäevaks asendada. Samuti tuleb alustada projekteerimist, et vahetada välja kogu Viru ja Vabaduse väljaku vahel asuv trammide kontaktvõrk. Ükshaaval ei ole mõtet neid poste välja vahetama hakata,» lausus Klandorf.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul on praegustel andmetel tegemist õnnetusega ja politseil pole põhjust juhtunu uurimiseks menetlust alustada.

Kuigi sündmuskoht on kaetud turvakaameratega, siis ükski politsei kaamera postide pikali kukkumise ajal sinna suunda pööratud ei olnud. «Mingit kahtlast tegevust enne postide kukkumist sündmuskohal näha ei olnud,» lausus ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles