Abilinnapea: veefirma soovitud hinnatõus on liiast

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et Tallinna Vee taotletav 13-protsendiline hinnatõus on liiga suur ja linnavalitsusel on võimalik seda väiksemaks kaubelda.

«Selline tõus, mida Tallinna Vesi soovis, on liiga suur,» märkis abilinnapea. Tema sõnul on linnavalitsusel olemas hoovad, millega veefirma soovitud hinnatõusu väiksemaks saada.

Koos Boroditšiga linnavalitsuse poolt läbirääkimisi pidav abilinnapea Jaanus Mutli lausus, et veefirma esindajatega on praeguseks kohtutud kaks korda ning endiselt on üleval erimeelsusi.

«Kuid ma ei taha praegu rääkida sellest täpsemalt, et milles me kokku oleme leppinud ja milles mitte,» lisas ta.

Tallinna Vesi esitas juuli lõpus linnavalitsusele taotluse tõsta 1. jaanuarist 13,4 protsendi võrra vee- ja kanalisatsioonitariifi. Firma põhjendas hinnatõusu tarbijahindade kasvu ja tehtavate investeeringutega.

Hinnamuutus põhineb veefirma erastamisel 2001. aastal ja ning täiendavalt 2002. aastal linnavõimuga kokku lepitud valemil, mis arvestab jooksva aasta tarbijahinnaindeksit ning kavandatud investeeringute mahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles