Saku suurhalli ees tulistati omavahelise tüli käigus ebaseaduslikust relvast (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai teate kuulihaavaga mehest Tallinnas
Häirekeskus sai teate kuulihaavaga mehest Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas Saku suurhalli ees toimunud tulistamises kahtlustatav peeti eile õhtul enne kella kümmet kinni. Mehe valdusest leiti tulirelv, tulistamiseks kasutati ebaseaduslikult omandatud püstolit.

Põhja ringkonnaprokuratuur teatas, et praegu on kõnealuse kriminaalasja kohta võimalik lisaks öelda seda, et paar tundi pärast kuriteo aset leidmist peeti kahtlustatavana kinni 42-aastane varem varavastase kuriteo eest kriminaalkorras karistatud Tanel.

Samuti kinnitas prokuratuur, et kuriteos kahtlustatav ning kannatanu on omavahel varasemast tuttavad. Ohvriks on 46-aastane mees ning tema elu on väljaspool ohtu.

Hetkel teadaolevalt on tulistamise põhjuseks omavaheline tüli ning tulistamiseks kasutati ebaseaduslikult omandatud püstolit.

Prokuratuur mõistab, et avalikus ruumis toime pandud raske isikuvastane kuritegu on avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all. Siiski peab prokuratuur kriminaalmenetluse käigus kogutud andmeid väljastades lähtuma sellest, et meediaga jagatav informatsioon ei hakkaks kahjustama kriminaalmenetlust.

Samuti ei soovi prokuratuur meediasse paisata oletusi – seetõttu ei ole võimalik anda välja kogu teadaolevat informatsiooni vahetult pärast sündmuse toimumist, vaid info kontrollimiseks on vaja läbi viia esmased menetlustoimingud.

Postimehe andmetel tundsid ohver ja kinni peetud mees teineteist ning nad on varemgi politsei huviorbiidis olnud. Samuti ei toimunud tulistamine n-ö kogemata.

«Hetkel tundub jah, et nad ei olnud omavahel võõrad,» kinnitas ka Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Rait Pikaro Kuku raadiosaates.

Pikaro märkis, et see oli mitme üksuse suure koostöö tulemus, et võimalik kahtlusalune nii kiiresti tabada õnnestus. «Seda saab küll kinnitada, et praegu tundub, selline vahetu oht laiemat avalikkust ei ohusta ja õnneks on ka üldisemalt vaadates sellised relvastatud rünnakud Eestis tänava peal vägagi haruldased,» lausus Pikaro.

Kuulihaava saanud mees oli eile haiglasse jõudes teadvusel. Pikaro ütles, et hetkel ei tundu, et ohvri tervislik seisund hullemaks läheb. Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.

Põhja prefektuuri pressiesindaja teatel helistas kella 18.37 ajal häirekeskusesse mees, kes palus kiirabi Saku suurhalli vastas olevasse parklasse, sest tal on kuulihaav. Esialgseil andmeil tulistati meest kõhtu.

Mõne minuti jooksul jõudis sündmuskohale neli politseipatrulli. Sellel ajal oli vigastatud mees sündmuskohal üksi ning meedikud andsid talle abi. Mees toimetati raskes seisundis haiglasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles