Bajuki kriminaalasja toimik jõudis prokuratuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk
Vjatšeslav Bajuk Foto: Erakogu

Kuigi kurikamõrvas kahtlustatava Vjatšeslav Bajuki juhtum pole veel kohtu ette jõudnud, on juhtumi menetlus prokuratuuri hinnangul toimunud tavapärase kiirusega.

Vjatšeslav Bajukki puudutava kriminaalasja toimik saabus täna kohtueelse menetluse kokkuvõttega politseist prokuratuuri.

Sisuliselt tähendab see seda, et eeluurimine on läbi. Prokurör omakorda edastab toimiku koopiad kahtlustatava kaitsjale tutvumiseks.

Seejärel saab kriminaalasja kohtusse saata, kuid millal see täpselt toimuda võib, ei osanud Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik praegu veel öelda.

Tuuliku sõnul on selline menetluskiirus vahialusega asja puhul tavapärane ja Bajuki kriminaalasjas oli vaja teha menetlustoiminguid, mis võtavad oma aja.

28-aastast Vjatšeslav Bajukki kahtlustatakse mullu 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kahe naise kurikaga peksmises. Üks kannatanutest, 34-aastane EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Vjatšeslav peeti Tallinnas kinni augustis ja Harju maakohus andis loa tema vahi alla võtmiseks kuueks kuuks. Mees on teos ainus kahtlustatav ja kedagi teist kuriteos kahtlustamiseks alust pole.

Kriminaalasja menetletakse karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi järgi, mis näeb karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles