Tallinn küsis valitsuselt lumekoristuseks 20 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada kõigile Eesti omavalitsustele lumekoristuse kulude katteks kokku 15 miljonit krooni, kuid ainuüksi Tallinn küsis Toompealt eile 20 miljonit.

Tallinna kommunaalameti jauhataja asetäitja Tarmo Sulg mainis, et lumekoristuskulude katmiseks on mitu varianti. Esmalt ootab Tallinn ära, kui suure summaga vabariigi valitsus pealinna lumekoristamisel abistab. Seejärel võetakse vajadusel kasutusse linna reservfond, sest tänavad peavad lumest puhtaks saama. Eelmisel lumerohkel talvel kulus reservfondist samaks otstarbeks 3,8 miljonit krooni.

Tallinna kommunaalamet kutsub üles firmasid ja eraisikuid, kellel käsutuses on lumekoristustöödeks vajalikke masinaid - traktoreid, kallureid, tõstukeid, korvtõstukid - teatama endast kommunaalameti juhataja asetäitjale  telefonil 6 457 828 või elektronposti aadressil tarmo.sulg @ tallinnlv.ee.

Sulg mainis, et erafirmadele või -isikutele maksavad nende kulud kinni linna lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad, kellele tasub selle eest omakorda linn.

«Mure ongi praegu selles, et oleme küll läbi helistanud firmad, kes on varem meile lumekoristusmasinate näol abi pakkunud, kui paljud ei ole valmis sellise tempoga töötama, nagu meil vaja oleks,» ütles Sulg. «Seetõttu on pakkumisi suhteliselt vähe. Tööd on nii palju, et seda annab veel mitu nädalat lahti harutada.»

Abilinnapea Deniss Boroditši juures toimunud nõupidamisel, kus osalesid linnaosade esindajad, tänavapuhastusfirmad, politsei, Tallinna munitsipaalpolitsei ning kommunaalameti ja  transpordiameti juhid, otsustati, et Tallinna kvartalisisestel tänavatel tuleb lumekoristustööde paremaks korraldamiseks rakendada ajutisi parkimispiiranguid ja kaasata koristustöödele kogu olemaolev tehnika.

Kvartalisisestel teedel ei mahu lumekoristusmasinad pargitud autode vahel töötama. Lund ei ole võimalik seal  kokku lükata ja laaduriga kalluri kasti tõsta. Tihiti ei mahu ka väike sahk-traktor pargitud autode vahel liikuma.  Olukorra parandamiseks paigaldavad linnaosad tänavatele parkimist keelavad liiklusmärgid ja hoiatussildid. Autod, mis vaatamata hoiatustele koristusmasinatele ette jäävad, teisaldatakse.

Autoomanikel palutakse arvestada ajutiselt paigaldatud parkimist piiravate liikluskorraldusvahenditega ja aidata igati kaasa kvartalisiseste tänavate koristamisele. Mida kiiremini töö sujub, seda rutem taastub normaalne talvine olukord ka väiksematel tänavatel. 

EMHI prognoosi järgi sajab täna paljudes kohtades vähest lund, võib veidi tuisata. Puhub kirdetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on miinus üks kuni miinus kuus kraadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles