Tallinna kaineris magas jaanuaris peatäit välja pool tuhat inimest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna kainestusmajja toimetati jaanuarikuu jooksul 521 inimest, neist 56 naist ja 465 meest.

Kainestusmaja kambrites magas pead selgeks 259 venelast, 224 eestlast, 11 soomlast ning seitse Läti, Leedu ja Mehhiko kodanikku, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Jaanuarikuu jooksul sattus kainestusmajja kaks narkojoobes isikut ning 211 kindla elukohata isikut. Meditsiiniblokis vajas abi 16 kainenema toodut.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on näha kainenejate arvu tõusu – mullu jaanuarikuus viibis kainestusmajas 459 joobnut, neist 47 naist.

Alaealisi enam kainestusmajja ei tooda, nende jaoks on möödunud aasta 2. veebruarist Tallinna Laste Turvakeskuses sisse seatud vastav ruum. Turvakeskuse juhataja Priit Siigi andmeil paigutati tänavu jaanuaris alaealiste kainenemistuppa viis last.

«Suurem osa noori saabub meie teenusele teistest omavalitsustest üle Eesti põhjusel, et politseil ei ole võimalik joobnud lapsi öisel ajal vanematele üle anda. Hommikuni puhkavad nad meie juures ja siis saavad juba kodu poole edasi liikuda või tulevad vanemad neile järgi,» rääkis Siig. «Alaealiste kainenemistoa sihtgrupiks on pealinna pidutsema tulnud noored, kes satuvad politsei huviorbiiti Tallinna linna tänavatel. Jaanuaris juhtus ka erakordne intsident, kui ühte noort taheti paigutada turvakeskusesse, kuid ta oli füüsiliselt niivõrd agressiivne, et me palusime politseil paigutada vägivaldne noor arestikambrisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles