Ajaloomuuseumis tuleb merekultuuriaasta mälumäng

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone.
Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone. Foto: Peeter Langovits

Laupäeval, 20. veebruaril kell 12 on kõik huvilised oodatud osalema Eesti Ajaloomuuseumi ja Eesti Meremuuseumi mälumängus «Meritsi avastatud maad», mis on pühendatud merekultuuriaastale ning käsitleb suuri maadeavastusi.

Enne Vabariigi aastapäeva pakutakse nutikatele mälumänguritele peamurdmist maadeavastuste teemal. Seekord esitatakse viktoriiniküsimusi, mis on seotud Eesti maadeavastajate suurte ja pikkade meresõitudega tundmatusse. Kes jõudis esimese eestlasena jäisele mandrile? Millise varustuse võttis Kotzebue kaasa oma pikale mereteekonnale? Kuidas valmistus ekspeditsiooniks Krusenstern? Millal said selgeks Euroopa piirjooned?

Küsimused on nii kergemate kui raskemate vallast, mistõttu sobib mälumängul osaleda kogu perega. Mängu juhib Eesti Meremuuseumi teadur Priit Lätti.

Mälumängus osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda. Oma meeskonna saab registreerida ka veebi kaudu.

Oodatud on 3-5 liikmelised võistkonnad, osalustasu on kolm eurot, mis sisaldab ka kell 12 algavat ekskursiooni Suurgildi hoone näitusel «Asja hing». Ekskursiooni viib läbi Eesti Ajaloomuuseumi teadur Anne Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles