Tallinn jätkab Pärnu maantee uuendamist kevadel

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee rekonstrueerimine Pääskülas Suvila tänava ja Pärnu maantee ristmiku ümbruses.
Pärnu maantee rekonstrueerimine Pääskülas Suvila tänava ja Pärnu maantee ristmiku ümbruses. Foto: Peeter Langovits

Tallinn kavatseb tuleval aastal jätkata Pärnu maantee rekonstrueerimist ning ette võetakse lõik Laane ja Hiiu tänavate vahel.

Raepressi teatel on lõigu rekonstrueerimisprojekti koostamiseks korraldatud riigihankele esitanud pakkumise viis projekteerimisfirmat.

«Projekteerimise tähtaeg on 2009. aasta veebruar, mille järel korraldatakse riigihange ehitaja leidmiseks,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Abilinnapea lausus, et praegu tehakse rekonstrueerimistöid Pärnu maanteel Kadaka puiestee ja Laane tänava vahelisel lõigul. Tee rekonstrueerimisega samaaegselt toimub nii uuendatava teelõigu kui ka kõrvaltänavate kanaliseerimine, lisas ta.

Pärnu maantee rekonstrueeritavale lõigule Kadaka puiesteest Hiiu tänavani rajatakse kergliiklustee, mis võimaldab jalgratturitele tulevikus ühenduse Järve keskusest alates piki Rahumäe raudteetammil olevat kergliiklusteed kuni Hiiuni ja edasi Pärnu maantee kergliiklustee kaudu kuni Veskimöldreni ning sealt edasi Saue valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles