Tondiraba jäähallis tervitatakse Hiina uusaastat (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimub Tondiraba jäähallis Hiina uusaasta saabumise puhul kirev pidu.

Võitluskunstide etenduse,  traditsioonilise hiina tantsu ja Pekingi muusikute kontsertidele on kõik Piletilevis saada olnud tasuta pääsmed võeti välja juba ammu.

Kell 13 avati jäähalli fuajees Hiina kaupade ja toidu turg. Kell 16 algas Hiina uusaastapidustuste esimene etendus, kus esinesid Pekingi Hiina orkester ja indie pop-rokkbänd CLF, Pekingi Wanxingi tantsijad ning sportlased Pekingi Kehalise Kasvatuse Instituudist. Kirev kava sisaldas nii rahvatantsu ja traditsioonilist muusikat kui ka võitluskunste ning kaasaegseid levilaule.

Kell 19 algava Hiina uusaasta põhietenduse kava on läbilõige suure ning pika ajalooga maa minevikust ja tänapäevast, aga ka Eesti ja Hiina sõprusest. Tallinlastele näitavad oma oskusi klubi Julged sportlased, draakoni- ja lõvitantsijad, uisukooli Talveunistus uisutajad, Viljandi Drumlabi trummarid, Pekingi Hiina orkestri ja indie pop-rokkbändi CLF muusikud, Pekingi Wanxingi tantsijad ning sportlased Pekingi Kehalise Kasvatuse Instituudist. Kaasa saab elada draakoni- ja lõvitantsule, trummi- ning jääšõule, hiina rahvatantsule ja -muusikale, idamaiste võitluskunstide meistritele ning Hiina estraadile ja popile.

2016. aasta 8. veebruaril algab hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta, mida iseloomustab kunstipärasus, ekstsentrilisus ning tugev intuitsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles