«Fassaadid korda» uus redaktsioon võimaldab supergraafikat kasutada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supergraafika Ülemiste Citys.
Supergraafika Ülemiste Citys. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme vastu võtta ja esitada linnavolikogule projekti «Fassaadid korda» uue redaktsiooni, mille kohaselt  võib miljööväärtuslike hoonete rekonstrueerimisel ja korterelamute välisilme elavdamiseks supergraafikat kasutada.

«Projekti «Fassaadid korda» raames korterelamuid energiatõhusamaks muutvate korteriühistute toetamise korra» uus variant sätestab korteriühistutele toetuste andmise Tallinna linna territooriumil asuvate korterelamute parendamisel ja rekonstrueerimisel nende energiatõhususe suurendamise eesmärgil, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Uuendusena  võib uue määruse kohaselt arhitektuuri- ja miljööväärtuslike hoonete rekonstrueerimisel ja korterelamute välisilme elavdamiseks  supergraafikat kasutada. Supergraafika on kunstiliik, mida illegaalsest grafitist eristab lubatavus ja sobivus linnapilti, samuti suurejoonelisus ning see, et töö autor on teada. Supergraafika annab kunstnikele ja disaineritele, kes tahavad panustada linnaruumi ja kunsti arengusse, legaalse ja suurejoonelise võimaluse teostada oma ideid korterelamute seintel.

«Linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt viiakse projekti «Fassaadid korda» siiani kehtinud määrus vastavusse muudatustega  kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses, ehituseaduses, majandus- ja taristuministri määrusega «Hoone energiatõhususe miinimumnõuded», määrusega «Elamu energiaauditile esitatavad nõuded» ja määrusega «Korterelamu rekonstrueerimise toetuse andmise tingimused,» selgitas abilinnapea Kalle Klandorf. Siiani on Tallinna linn projekti «Fassaadid korda» raames toetanud 142 korterelamut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles