Kaitseväelased vabastavad Lasnamäe koole ja lasteaedu lumeuputusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikul ostetud lumelabidad ootasid kaitseväelasi.
Hommikul ostetud lumelabidad ootasid kaitseväelasi. Foto: Priit Simson

Lasnamäe linnaosavalitsuse juurde Punasel tänaval kogunes täna keskpäeva paiku 13 kaitseväelast, kellele anti kätte tuttuus lumelabidas ning suunati Tallinna suurima linnaosa koolidesse ja lasteaedadesse viivaid teid hangedest vabastama.

Lasnamäe linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu ütles Postimees.ee`le, et just täna hommikul lasi ta osta 20 korralikku lumelabidat, sest oli teada, et kaitsevägi saadab linnaosale lumekoristuseks appi ajateenijad. Täna oli ametis 13 meest, kuid homme ja ülehomme peaks abilisi rohkem tulema.

Kui täna rookisid mundris ja helkurvestidega varustatud noormehed lund koolide ja lasteaedade juures, siis homme on kavas ette võtte Lasnamäe polikliinik, sest seda maja külastab igal päeval palju inimesi, kellest paljud on eakad ning lumehangedes sumpamine võib neile lihtsalt üle jõu käia.

Täna kella kolmeks olid kaitseväelased jõudnud juba kolmes kohas lasteasutuste ümbruse korda saada ning asusid järgmisele töörindele.

«Meie eesmärk on see, et õhtul pärast tööd saaksid lapsevanemad oma võsukestele lasteaedadesse järele tulla, igale poole muidugi ei jõua, aga kaitseväelased töötavad kuni pimeduse saabumiseni või isegi kauem,» ütles Karu.

Ta lisas, et söögi- ja joogipoolise eest ei pea linnaosavalitsus muretsema, sest selle eest kannab hoolt kaitsevägi ise.

Karu sõnul on kaitseväelastest igal juhul palju abi, sest rasketehnikaga igale poole ligi ei pääse ning paratamatult tuleb lund lihtsalt labidatega koristada. Kõige keerulisem on just sisehoovides, kuhu inimesed on jätnud oma autod ja bussiga tööle sõitnud. Seal on suurte sahkadega askeldamine eriti keeruline, sest pidevalt varitseb oht mõnda autot vigastada.

Täna pärastlõunal Lasnamäel ringi sõites oli Karu sõnul tore vaadata, kuidas mitmegi maja elanikud olid ühiselt välja tulnud, et kõnniteed ning autode parkimise kohad lumest puhtaks rookida. Loomulikult teevad seda tööd ka linnaosa palgatud koristusfirmad, kuid ühekorraga igale poole lihtsalt ei jõua.

«Kortermajade elanikud koristavad ühiselt oma kinnistule jäävaid teid ja platse, meie ülesanne on kvartalisisesed teed lumest vabastada,» mainis Karu. «Igal pool ei ole kohta, kuhu lund kuhjata, sealt peame hakkama välja vedama.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles