Galerii: tuisupöörises Tallinn

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmastikuolude kiuste on Tallinna suuremad tänavad enam-vähem sõidetavad, ent veidigi väiksemale teele jõudmine põhjustab autojuhtidele probleeme.


Autojuhile on esimeseks probleemiks mõnele sellisele teele jõudmine, sest hoonete juurde viivad sissesõidud on lund täis aetud ja lumesahad lükkavad valle aina kõrgemaks.

Samuti võib saatuslikuks saada suurelt teelt kõrvale keeramine, sest tõenäosus lumme kinni jääda on küllaltki suur.

Probleeme tekib juba varasematest talvedest teada-tuntud kohtades, nagu näiteks Maakri tänaval. Stockmanni kaupa viivate veokite juhid ei püüagi kaubamaja hoovist välja sõites mäest üles saada, vaid pööravad paremale ja sõidavad ühesuunalisel tänaval tuimalt vastassuunas.

Suuremad teed on küll lahti aetud, aga selle eest tunduvalt kitsamad kui tavaliselt. Nii mõneski kohas on terve sõidurada ära kadunud. Majaka tänava ja Peterburi tee nurgal on üks valgusfoori post ümber aetud ning ripub vaid elektrikaabli küljes.

Peterburi tee ja Pae tänava ristil jääb iga natukese aja tagant lumme kinni mõni veok, mis üritab linna sisenevalt suunalt Pae tänavale suunata. Ja ikka nii, et ka trammitee on suletud. Siiski pääsevad veokid sealt omal jõul liikuma ning edasipääsu oodanud trammiderida saab samuti sõitu jätkata.

Punasel tänaval paneb üks rikki läinud veok seisma kogu bussiliikluse. Õnneks leiavad ühissõidukijuhid üsna pea võimaluse takistusest mööda pääseda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles