Lumme kinni jäänud autost väljumine sai juhile saatuslikuks

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna-Narva maanteel Kuusalu vallas juhtus täna õhtul traagiline liiklusõnnetus, kui lumme kinni jäänud autost väljunud mees mööduvalt sõidukilt saadud löögi tõttu hukkus.

Õnnetus juhtus kella 21.35 ajal Tallinna-Narva maatee 55. kilomeetril Kemba külas, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Lumme kinni jäänud sõiduautost Land Rover väljunud 52-aastane Vambola sai löögi mööduvalt sõiduautolt Porsche Cayanne, mida juhtis 30-aastane Aleksandrs. Seejärel paiskus Vambola vastassuunavööndisse ning temast sõitis üle Mercedes-Benz, mida juhtis 35-aastane Aleksei.

Seoses üliraskete ilmaoludega soovitab politsei võimalusel autosõidust loobuda. Kui sõit on siiski vältimatu, tuleb tavapärasest tunduvalt ettevaatlikum olla nii kiiruse valikul kui ka pikivahe hoidmisel ning jätta endale ohuolukorras reageerimiseks piisavalt aega.

Asulavälistel teedel liiklemisel on mõistlik juba eelnevalt läbi mõelda, mida teha lumme kinni jäädes või kui tee osutub läbimatuks. Siin on abiks lumelabidas, kaasreisija jõud ning soojad riided. Kui peate abi palumiseks või auto lükkamiseks sõidukist teel väljuma, tehke nii sõiduk kui ka ennast teistele juhtidele võimalikult nähtavaks kas siis helkuri, helkurvesti, taskulambi või kas või telefoniga. Teel peatumisel lülitage kaug- või lähitulede asemel sisse parktuled.

Tänase ilmaga tuleb paraku arvestada halvimaga, mistõttu riietuge igal juhul soojalt, sõltumata sellest, kui pikka sõitu plaanite, laadige telefoni aku ning varuge piisavalt bensiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles