Tallinna 1. klassi jütsid saavad tasuta lasteraamatu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu saavad kõik sügisel Tallinnas 1. klassi astunud lapsed.
Raamatu saavad kõik sügisel Tallinnas 1. klassi astunud lapsed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna keskraamatukogu kingib igale Tallinna 1. klassi lapsele raamatu «Omad jutud».

«Omad jutud» on esimene Tallinna keskraamatukogu poolt väljaantud laste jutukogumik ning seda esitletakse reedel kell 16 keskraamatukogus aadressiga Estonia pst 8.

Raamatukogu tahab raamatu kinkimist väikestele kooliminejatele traditsiooniks muuta. Selle aasta raamatu kaante vahele on valitud võistlustöid viielt erinevalt keskraamatukogus aastatel 2003 kuni 2008 korraldatud omaloomingu konkursilt.

Oma panuse on raamatusse andnud ka noorte autoritega samadel teemadel kirjutanud lastekirjanikud Leelo Tungal, Ilmar Trull, Aidi Vallik, Kristiina Kass ja Jaanus Vaiksoo. Juttude sisuga haakuvaid pilte joonistasid lapsed.

Raamatu esitlusel tänatakse kõiki noori kirjutajaid ja joonistajaid, kirjanikke ning teisi jutukogumiku väljaandmisega seotud inimesi. Katkendeid raamatust loeb Tallinna Linnateatri näitleja Veiko Tubin.

Raamatute üleandmiseks kutsub keskraamatukogu Tallinna koolide esimesi klasse endale külla oktoobris. Eelnevalt lepivad raamatukogu töötajad koolidega sobivate külastusaegade osas kokku.

Kaupluste lettidele raamat ei jõua.

Raamatu kujundas Inga Heamägi, teksti toimetas Pille Riismaa. 96-leheküljeline raamat on trükitud trükikojas Printon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles