Vabanevad vangid panevad linnavalitsuse turvamehi palkama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute varjupaik.
Kodutute varjupaik. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kavatseb eraldada 220 000 krooni kahe kodutute öömaja paremaks turvamiseks, sest nendes on sagenenud töötajate ähvardamine füüsilise vägivallaga ja kallaletungikatsed.

Raha eraldamist Alasi tänava ja Kopli tänava öömajadele ette nägeva linnavalitsuse otsuse kohaselt jõustusid mullu muudatused mitmetes seadustes, mille tulemusel suurenes vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastatute arv.

Linnavalitsuse hinnangul on seetõttu suurenenud ka vanglast vabanenute osakaal öömajades. Teenust kasutava kontingendi jätkuva kriminaliseerumisega on sagenenud alkoholi ja muude keelatud ainete majja toomine, öised tülid klientide vahel, töötajate ähvardamine füüsilise vägivallaga ja kallaletungikatsed, seisab linnavalitsuse otsuse eelnõus.

Linnavalitsus soovib mehitatud valveteenuse ostmisega tagada kord ja turvalisus öömajades õhtu-, öö- ja hommikutundideks ehk kella 21 - 9. Sellesse ajavahemikku jääb öömaja klientide majutamine, öörahu tagamine ja hommikul öömajaliste väljasaatmine.

Siiani oli kodutute varjupaik-öömajades öösel valves valvurid ehk sotsiaalassistendid, kuid linnavalitsuse hinnangul on nüüdses olukorras vaja rakendada professionaalset turvateenust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles