Tallinn tõstab rongi ja bussi ühiskaartide hindasid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongid Balti jaamas
Elektrirongid Balti jaamas Foto: Liis Treimann

Tingituna ASi Elektriraudtee kehtestatud uutest hindadest kavatseb Tallinna linnavalitsus homme heaks kiita rongi ja Tallinna ühistranspordi ühiskaartide hinnatõusu.

Kaartide hinnad tõusevad 15. oktoobrist 10-50 krooni ning üksikute kaartide hinnad ei muutu.

Rongi ja Tallinna ühistranspordi ühiskaardid on sõltuvalt rongisõidu pikkusest jagatud kolme tsooni, lisaks kõiguvad hinnad sõltuvalt sellest, kas tegemist on sooduskaardiga ja kas see annab õigust kiirrongis sõitmiseks.

Kõige tavalisem A-tsooni (piirkond Laagri-Tallinn-Lagedi) ühiskaart maksab praegu 510 krooni ning tulevikus 520 krooni. Sama tsooni sooduskaart aga maksab praegu 350 krooni ning 15. oktoobrist 365 krooni.

Pikemaid sõite võimaldav AB-tsooni ühiskaart tõuseb 640-lt kroonilt 690-le kroonile ning ABC-tsooni ühiskaart 735-lt kroonilt 785-le kroonile.

Elektriraudtee ja Tallinna ühistranspordi ühiskaardid pole samad, mis tavalised trammis, trollis ja bussis sõita võimaldavad perioodikaardid ja piletid. 

Pelgalt trammis, trollis ja bussis sõitmist võimaldavate perioodikaartide hindu linnavalitsus hetkel tõstmas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles