Kuusalus põleb juba neljandat päeva hakkepuidu hunnik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Täna hommikul kell 7.09 said Kehra komando päästjad väljakutse Kuusalu katlamaja territooriumile, kus põleb taas hakkepuidu hunnik.


Päästjad on mõõtudega umbes 20 x 30 meetrit hakkepuidu hunnikut, kus on hinnanguliselt 8000 kuupmeetrit puitu, viimastel päevadel korduvalt kustutanud.

Sügaval asetsevatele tulekolletele juurdepääsuks hakkas ekskavaator täna hommikul hakkepuitu ümber tõstma. Kustutustöödele suundusid appi Kolga vabatahtlikud päästjad paakautoga. Hetkel kustutustööd käivad. Et tulekolded paiknevad sügaval hakkepuidu hunniku sees, on need raskendatud ja kujunevad tõenäoliselt pikaajaliseks, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Samasse kohta kutsuti päästjad tuld kustutama ka üleeile lõuna ajal. Hakkepuidu hunnik põles katlamaja territooriumil ka 6. detsembri öösel, kustutustööd algasid 5. detsembril kell 23.30 ja kestsid järgmise päeva hommikul kella 5.25-ni. Tulekahju arvatav põhjus on bioloogilise protsessi tagajärjel tekkinud isesüttimine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles