Advokaat: Eliste ei tunnista kinnisvaramaakler Aili Asavi võlanõuet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste.
Mati Eliste. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu endine liige, varem Reformierakonda kuulunud Mati Eliste ei tunnista kinnisvaramaakleri Aili Asavi 100 000-kroonist võlanõuet, mida politsei ja prokuraruur käsitlevad aga hoopis ebaseadusliku meeleheana.

Harju maakohtus kolmapäeval kohtunud menetluspooled leppisid kokku, et kohus hakkab kaasuse sisulise aruteluga pihta järgmise aasta veebruaris. Elistet esindav vandeadvokaat Aadu Luberg kinnitas, et Asavi hagil pole alust. «Mida pole olnud, seda ei saa ka tunnistada,» ütles Luberg BNSile väidetava võlgnevuse kohta.

Eesti Ekspress on varem kirjutanud, et Eliste küsis Pirita halduskogu esimehena maakler Aili Asavilt ärimees Vassili Galaganovi eramu detailplaneeringu heakskiitmise eest 111 000 krooni. Eliste pidi ajalehe andmetel kindlustama, et Maarjamäele Paju tänavale saaks ehitada lubatust 60 ruutmeetrit suurema villa, kuid seda ta siiski ei teinud. Väidetavalt liikus 100 000 krooni Elistega seotud laulu- ja liikumisstuudio Mariel arvele, hiljem aga hakkas Asav väitma, et tegemist oli laenuga ja Eliste peab selle tagasi maksma.

Politsei alustas kahtlase tehingu uurimiseks kriminaalmenetlust ning esitas Elistele kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises. Laulu- ja liikumisstuudio Mariel sai sama kahtlustuse juriidilise isikuna.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel pole Eliste süüasi veel kohtusse jõudnud.

Mõjuvõimuga kauplemises süüdimõistmisel võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles