Tallinna taksopeatustega segadust jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja juures ei ole ametlikku taksopeatust ning Tallink Takso autod ei tohiks seal enam seista.
Stockmanni kaubamaja juures ei ole ametlikku taksopeatust ning Tallink Takso autod ei tohiks seal enam seista. Foto: Tiina Kõrtsini/ Õhtuleht

Tallinnas on kokku 90 ametlikku taksopeatust kokku ligi 500 kohaga, kuid peale selle leidub linnas ka registreerimata seisukohti, millega mupo ja transpordiamet on hakanud nüüd otsustavalt võitlema.

Üks kummaline koht asub Viru keskuse vastas Tallink City hotelli ees, kus seisab peatumist keelav liiklusmärk lisatahvliga, et kliente võivad peale võtta vaid hotelli esindajate tellitud taksod. Samas kohas võib aga pidevalt näha pikalt seismas kollaseid Tallink Takso Mercedeseid ja Audisid.

Tallink Takso juht Alger Holzmann kinnitas Postimees.ee`le, et firmal on Tallink City hotelliga leping, et nad teenindaksid majutusasutuse külastajaid. Seega võiksid autod seal justkui seista.

Tallinna transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn ütles, et Tallink City hotelli ees ametlikku taksopeatust ei ole ning maa kuulub seal linnale, mistõttu võivad taksod tõesti vaid kunde peale võtta või välja lasta ning peavad siis kohe minema sõitma.

Kummaline on aga see, et Tallinna ametlike taksopeatuste nimistus seisab ka koht aadressiga Laikmaa 2 ehk Tallink City esine teelõik, kus on taksodele ette nähtud neli kohta. Tegemist on üldise peatusega, kus ei tohiks olla ühelgi taksofirmal eelistusi.

Pärna sõnul ei ole ametlikku taksopeatust ka Sadama tänaval Tallink Spa hotelli parkimisplatsil, kus Tallink Takso autod ja vahel ka teised seisvad. Sinna võib vaid taksot tellida, kuid klienti oodata ei tohi.

Kuna mõne nädala pärast saab Tallinn endale Euroopa kultuuripealinna tiitli, siis on transpordiameti ja mupo ülesanne selleks ajaks linna taksonduses kord majja saada. Esimese asjana on teravdatud tähelepanu alla võetud just ametlikult registreerimata taksopeatused.

Esimesena kõrvaldati Tallink Takso reklaamitahvel Stockmanni kaubamaja kõrvalt ning mupo uurib praegu, kes andis loa sellise sildi paigaldamiseks sinna, kuna ametlikku taksopeatust seal ei ole. Varem seisid samas kohas Tulika Takso valged autod, kuid see leping lõppes tänavu aasta algul ning uue lepingu krundi hoonestusõiguse omanikuga sai endale Tallink Takso, kes maksis väidetavalt kõrgemat rendihinda.

Mupo juhi Kaimo Järviku sõnul uurib mupo koos transpordiametiga ka Tallink City hotelli esist taksode seismist. Praegune lahendus ei ole tema sõnul seal kõige parem.

Järvik mainis, et ebaseaduslikud taksopeatused on Tallinna kesklinnas mujalegi tekkinud, näiteks Vene kultuurikeskuse ja Venuse ööklubi vastas. Hollywoodi ööklubi juures on õnneks niisuguseid juhtumeid vähemaks jäänud.

«Igal juhul tahame välja selgitada, mis õigusega taksod ühes või teises kohas seisavad,» ütles Järvik. «Kui taksode seismine ei ole reguleeritud, siis ei ole neil õigus seal ka kliente oodata. Isegi siis, kui tegemist on eramaaga, sest liikluseeskirjad kehtivad ka seal. Kui aga maa kuulub linnale, siis on võibolla ühes või teises kohas otstarbekas kuulutada välja konkurss taksopeatuse rendile andmiseks, sest nii teenib linn ka mingi raha.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles