Kolm protsenti tallinlastest pole Savisaarest midagi kuulnud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti linnaosavanem Viktor Vassiljev on osanud oma pildi sokutada isegi Anne Veski ja Meie Mehe kontserdi plakatile. Aga selle eest on ta linnaosavanematest kõige tuntum.
Haabersti linnaosavanem Viktor Vassiljev on osanud oma pildi sokutada isegi Anne Veski ja Meie Mehe kontserdi plakatile. Aga selle eest on ta linnaosavanematest kõige tuntum. Foto: Postimees.ee

Faktum-Ariko uuris Tallinna linnavalitsuse tellimusel linlaste rahulolu linna juhtimisega ning linnajuhtide tuntust ning muu hulgas selgus, et leidub 3 protsenti pealinlasi, kes ei tea meer Edgar Savisaart.


Uuringust selgus, et üle poole linlastest on linna juhtorganite tööga rahul. Linnavalitsuse tööga oli rahul 55 protsenti küsitletuist, linnavolikogu tööga 57 protsenti, linnaosavalitsuste tööga 64 protsenti ja halduskogude tööga 56 protsenti küsitletuist, vahendas Raepress.

Linnajuhtidest ülekaalukalt tuntuim on linnapea Edgar Savisaar, keda teadis 97 protsenti küsitlusel osalenuist. Küsitluse ajal veel abilinnapea ametis olnud Jüri Pihli nimi oli tuttav 77 protsendile ja abilinnapea Deniss Boroditši nimi 75 protsendile küsitletuist.

Järgnesid abilinnapead Merike Martinson 68 protsendiga ning Taavi Aas ja Yana Toom võrdselt 63 protsendiga.Eha Võrgust oli kuulnud 30 protsenti küsitlusele vastanutest.

Linnavolikogu esimeest Toomas Vitsutit teadis 67 protsenti ning aseesimeest Jaak Jusket 39 protsenti küsitletuist.

Linnaosavanemaist oli 90 protsendiga ülekaalukalt tuntuim Haabersti linnaosa vanem Viktor Vassiljev, järgnesid Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb 79 protsendiga ja Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra 77 protsendiga.

Halduskogude juhtidest oli 73 protsendiga tuntuim Põhja-Tallinna halduskogu esimees Vladimir Velman. Linnaosajuhtide tööga ollakse üldiselt rahul, rahulolematuid on sõltuvalt linnaosast vaid 12-26 protsenti jagu.

Novembri teisel poolel läbi viidud telefoniküsitlusel osales 751 üle 15-aastast tallinlast. Uuringu viis Tallinna Linnakantselei tellimusel läbi Faktum & Ariko OÜ.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles