Linnavõim kahtleb Tallink Takso peatuste seaduslikkuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja juures olev taksopeatus asub Kaubamajale kuuluval maal ja Tallink Takso kasutab seda Kaubamajaga sõlmitud lepingu alusel.
Kaubamaja juures olev taksopeatus asub Kaubamajale kuuluval maal ja Tallink Takso kasutab seda Kaubamajaga sõlmitud lepingu alusel. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna transpordiamet ja mupo on erilise vaatluse alla võtnud linna ametlikult registreerimata taksopeatused, sellisteks peetakse ka mõnda Tallink Takso autode seisukohta.

Täpsemalt käib jutt Tallink City hotelli esisel teelõigul ning Tallink Spa parklas seisvatest ja kliente ootavatest taksodest.

Tallink Takso juht Alger Holzmann selgitas, et firma taksod seisavad ka Tallinna Kaubamaja kõrval kõnniteel, kuid see maa kuulub kaubamajale ning Tallink Taksol on kaubandusfirmaga seal klientide teenindamiseks leping.

Samasugune leping on Holzmanni sõnul Tallink Taksol ka Tallink City hotelliga, et firma võib seal kundesid oodata.

«Seal on küll väljas peatumist keelav liiklusmärk, kuid selle all seisab lisatahvel, et hotelli esindajate poolt tellitud taksod võivad seal seista,» selgitas Holzmann. «Taksopeatust minu teada hotelli ees ei ole.»

Samasugune leping on Tallink Taksol ka Tallinna sadamas asuvad hotelliga Tallink Spa, mille parkimisplatsil firma taksod kliente ootavad. Holzmanni sõnul hotell küll väga tahab, et just Tallink Takso seal kliente teenindaks, kuid tegelikult suruvad end platsile ka need taksod, mis võtavad sõidukilomeetri eest 150 – 200 krooni. Seega käivat erinevate sõidupakkujate vahel pidevalt võitlus.

Tallink Takso on sõlminud rendilepingu ka Stockmanni kaubamaja kõrval asuva maatüki hoonestusõiguse omanikuga, kuid mupo nõudmisel tuli sealt kõrvaldada Tallink Takso reklaamtahvel. Holzmanni sõnul on seal tegemist juriidilise küsimusega, millega praegu tegelevad linna erinevad ametid.

Täna aga seisid Tallink Takso autod jätkuvalt Stockmanni juures, lisaks mõned teise firma taksod.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles